![]() |
Yoğunbilek Köyü Arıcak Elazığ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğunbilek Köyü Arıcak ElazığYoğunbilek Köyü Arıcak - Yoğunbilek Köyü Hakkında - Yoğunbilek Köyü Tanıtımı - Yoğunbilek Köyü Resimleri Köy Muhtarı: ŞÜKRÜ YÜCEL Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (424) 783 11 03 Cep Telefonu: 0 (536) 939 78 65 Elazığ Bilgiler Nüfus 1003 http:/3 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 23510 Alan Kodu 0424 Yönetim Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi İl Elazığ İlçe Arıcak Yoğunbilek, Elazığ ilinin Arıcak ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Köyün gelenekleri;Türkiyede uygulanmıyan eskı tarım yöntemleri kulanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Elazığ iline 134 km, Arıcak ilçesine 12 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi:Köyde karasal iklim kuşağı etkisini göstermektedir Karasal ıklımın etkısınde olmasına rağmen her türlü meyve ve ekin çeşidi yetiştirilmektedir ![]() Nüfus Köyün 1500 e yakın nüfusu bulunmaktadır Ekonomi Köyün ekonomisi:KOYÜN EKONOMİSİ GENELLIKLE TARIM VE HAYVANCILIKTIR ![]() ![]() Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ama yetersizdir,öğrenciler ilkööretim öğrenimini evlerinde görmektedirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak:Vikipedi Özgür Ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|