![]() |
Yürekkaya Köyü Sivrice Elazığ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yürekkaya Köyü Sivrice ElazığYürekkaya Köyü Sivrice - Yürekkaya Köyü Hakkında - Yürekkaya Köyü Tanıtımı - Tadım Köyü Resimleri Köy Muhtarı: A ![]() Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0(424) 4261076 Elazığ Bilgiler Nüfus 82 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 23900 Alan Kodu 0424 Yönetim Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi İl Elazığ İlçe Sivrice Web Sitesi Yürekkaya, Elazığ ilinin Sivrice ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Eski adı AVSİYE dir ![]() ![]() ![]() Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri Mas çorbası, omaç, Loğlaz, bulgur köfteleri ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Elazığ iline 55 km, Sivrice ilçesine 35 km uzaklıktadır bölgedeki köyler içerisinde en düz araziye sahiptir ![]() İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 600 2000 82 1997 106 Nüfus köy dışına göç vermiştir genel olarak Adana ve İstanbul'da yogunlaşmıştır,yurt dışında ise almanyada hemşehrihleri bulunmaktadır ![]() Ekonomi Köyün ekonomisi tarımKayısı yetiştiriciliği, Dut pekmezi üretimi, üzüm, incir, badem, ceviz hayvancılık azda olsa yapılmaktadır ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin Köy tüzel kişiliği köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için Köy muhtarlığı köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Köyün 2009 yılında seçilen muhtarı Süleyman Altıntaş'dır ![]() Altyapı bilgileri Köyde,ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak:Vikipedi Özgür Ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|