![]() |
Topağaç Köyü Kovancılar Elazığ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Topağaç Köyü Kovancılar ElazığTopağaç Köyü Kovancılar - Topağaç Köyü Hakkında - Topağaç Köyü Tanıtımı - Topağaç KöyüResimleri Köy Muhtarı:AHMET BULUT Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 424 624 10 51 Elazığ Bilgiler Nüfus 434 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 23850 Alan Kodu 0424 Yönetim Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi İl Elazığ İlçe Kovancılar Web Sitesi Topağaç, Elazığ ilinin Kovancılar ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Badıllı Aşireti’nin Anadolu’da 1250 yıllık tarihi geçmişi olduğu, Badıllı Aşireti Abbasilerin yardım isteğiyle tuğrul bey zamanında türkmen aşireti olarak ortaasyadan dağılmışlardır ![]() ![]() ![]() ![]() Aşiret tarihini ilk defa kaleme alan Şerefhan1557 yılında yazdığı “Şerefname” isimli eserinde Badıllileri Diyarbakır aşiretleri arasında göstermektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur ![]() Coğrafya Elazığ iline 85 km, Kovancılar ilçesine 24 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün insanları çok iyidir aynı zaman yardım severdir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 434 1997 395 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Ahmet Bulut Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak:Vikipedi Özgür Ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|