Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Doğu Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
elazığ, hıdırbaba, köyü, merkez

Hıdırbaba Köyü Merkez Elazığ

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hıdırbaba Köyü Merkez Elazığ

Merkez Hıdırbaba Köyü Bilgileri - Hıdırbaba Köyü Hakkında - Hıdırbaba Köyü Tanıtımı - Hıdırbaba Köyü Resimleri

Hıdırbaba ,Elazığ Merkez ilçesine bağlı bir köyüdür

İlçe: Merkez

İl:ELAZIĞ

İle Uzaklığı:32 km

İlçeye Uzaklığı:0km

Rakım: 2080 m

Nüfus:

2000:409

1997:0

Tarihi

Köyümüzün kuruluşu 600 yıllıktırosmanlı arşivlerinde harput yöresindeki iskan bilgilerinde köymüzü kuranlar yöremizde köklü izler ve geçmiş bırakmış olan Türkmen Çubukoğullarıdırlarilk ciddi elazığ yöresine Türkmen yerleşkeleri çubukoğullarınca yapılmıştıren son abdulazizhan döneminde ermenilerden boşalan köylere halep,azerbaycan,kerkük,musul, erbil,telafer,urfa dan Türkmen aşiretleri elazığ ve kazalarını Türkleştirmek amacıyla iskan edilmişlerdirbu da harput ve elazığ yöresinin Türkmen kimliği kazanmasına neden olmuşturkarakeçili,bayat,düğe r,beydilli,çubuklu,a vşar,sarıkeçili gibi türkmen obaları elazığ merkez köyleri ilçeri ve ilçelerinin köylerine iskan olmuşlardır

Demografik Durum

Köyün yerli halkının ana dili Türkçe olup Yakın geçmişte çemişgezek yöresinden köye göçeden şavak aşiretine mensup göçerlerin ise anadili KürtçedirHer iki halkta Sünni Müslümanlardır

Coğrafya

Elazığ merkezine 32 km uzaklıktadır

Eğitim Durumu

köyün yerli halkının eğitim durumu oldukça yüksek olup çok sayıda bürokrat yetiştirmiştir(halen İzmir Valisi olan Cahit Kıraç gibi

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Köy Muhtarı:OSMAN KARABULUT

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı vardır Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com