![]() |
Beşikköy Köyü Merkez Elazığ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beşikköy Köyü Merkez Elazığbeşikköy köyü bilgileri - beşikköy köyü resimleri - beşikköy köyü tanıtım Beşikköy, Elazığ ilinin BATISINDA Merkez ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Beşir'in köyü sonradan Beşik köyü olarak değişikliğe uğramıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Köyümüzde elazığ türkmen kültürü yaşanmaktadır ![]() ![]() Coğrafya Elazığ merkezine 18 km uzaklıktadır ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 41 2000 135 1997 - beşik köyü yılarlar boyu türkiyenin büyük illerine yogun göç vermiştir en çok göç edilen iller istanbul bursa izmir ankara dır köy nüfusunun büyük kısmı egitim düzeyi yüksektir Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() ![]() ![]() Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kaynak - yerel net vikipedi - özgür ansiklopedi köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|