![]() |
Elbaşı Köyü Solhan Bingöl |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elbaşı Köyü Solhan BingölElbaşı Köyü Solhan- Elbaşı Köyü Hakkında - Elbaşı Köyü Tanıtımı -Elbaşı Köyü Resimleri Bingöl Bilgiler Nüfus 242 (2007) Koordinatlar Posta Kodu 12700 Alan Kodu 0426 Yönetim Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi İl Bingöl İlçe Solhan Elbaşı, Bingöl ilinin Solhan ilçesine bağlı bir köydür ![]() ![]() Tarihi Köyün tarihi ile ilgili bilgi mevcut değildir ![]() Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur ![]() Coğrafya Bingöl iline 59 km, Solhan ilçesine 5 km uzaklıktadır ![]() Mezraları Yok İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 242 2000 318 1997 360 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu, içme suyu şebekesi, kanalizasyon şebekesi, Ptt şubesi, Sağlık ocağı ve sağlık evi, ulaşımı hakkında bilgi mevcut değildir ![]() İlçe: SOLHAN - İl: BİNGÖL Köy Muhtarı: Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: Cep Telefonu: Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 360 1997 316 İle Uzaklığı: 59 km İlçeye Uzaklığı: 5 km Rakım: 1540 m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Yok PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Yok Kanalizasyon Var Kaynak:Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|