![]() |
Doğankaya Köyü Çıldır Ardahan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğankaya Köyü Çıldır ArdahanDoğankaya Köyü Çıldır - Doğankaya Köyü Hakkında - Doğankaya Köyü Tanıtımı -Doğankaya Köyü Resimleri İlçe: ÇILDIR - İl: ARDAHAN Köy Muhtarı: Mustafa KALECİK Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 478 327 1131 Cep Telefonu: Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 59 1997 62 İle Uzaklığı: 21 km İlçeye Uzaklığı: 21 km Rakım: 1760 m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Yok PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Var Kanalizasyon Yok Ardahan Bilgiler Nüfus 59 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 75400 Alan Kodu 0478 Yönetim Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi İl Ardahan İlçe Çıldır Web Sitesi Doğankaya, Ardahan ilinin Çıldır ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur ![]() Kültür Köyün gelenek, görenek ve [[hakkında bilgi yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Ardahan iline 21 km, Çıldır ilçesine 21 km uzaklıktadır ![]() ![]() Köy dağ ve küçük tepelerden oluşmuş dalgalı bir arazı yapısı bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köyün doğusunda Kura nehri vadisinde tarihi bilinmeyen kaleler vardır ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, Karasal iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 59 1997 62 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Mustafa Kalecik Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak:Vikipedi Özgür Ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|