![]() |
Ardahan Şiirleri - Ardahan İle İlgili Şiirler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ardahan Şiirleri - Ardahan İle İlgili ŞiirlerArdahanla ilgili şiirler En Güzel Ardahan şiirleri Ardahan hakkında şiir Ardahan Toprağında vardır şehitler kanı Yirmi üç şubatta bizim Ardahan Sınırları belli Türkün vatanı İl oldun gülüyor yüzün Ardahan Alpaslan sultanla aynı yaştasın Savaşları yenmiş hansın paşasın Bayrağın inmesin adın yaşasın Kalesi eserin özün Ardahan Eğitim kültürden kalmamış geri Şehit kanıyla sulanmış her yeri Uğruna can vermiş askeri eri Çoktur şehitlerin gazın Ardahan Vatan bir fark etmez doğu batısı İnsanların gurbet olmaz yuvası Yatırımlar için uygun burası Çalışana yeter azın Ardahan Halkına yaklaşsan ilim kokuyor Okulları açık çocuk okuyor Gelini tezgahta halı dokuyor Elleri hünerli kızın Ardahan Misafire açık gönül kapısı Önüne kurulur Halil sofrası Ocağından kalkmaz pişi tavası Lezzeti bir başka kazın Ardahan İçinden kurası sessizce akar Yalnız çam ormanı reçine kokar Dağlar mor sümbüllü çiçekler açar Güllük gülistanlık yazın Ardahan Kışın taksi gibi atlı zankası Ulaşımı sağlar köyler arası İnsanı üşütmez soğuk havası Çatıların süsü buzun Ardahan Çıldırın gölünde piknik sefası Cana şifa verir suyu havası İlk bahar şenlenir ova yaylası Koklaşır koyunla kuzun Ardahan Gölede yapılır kaşar peyniri Balı ilaç sanki lokman iksiri Yedirsen hastaya olur dipdiri Okusam reçeten uzun Ardahan Posof un yarısı hep Avrupa da Türk özü yazılı sınır kapında Komşusu Gürcistan az öte yanda Dünyaya yayılmış izin Ardahan Damal kazasında görün hikmeti Atatürk ün dağa düşmüş sületi Hayrete düşür gören milleti Gizem dolu ovan düzün Ardahan Serhat boylarında Ardahan farklı Gönlümün içinde sevgisi saklı Şiirini yazan Tuncay hanaklı Susmaz ozanların sazın Ardahan Tuncay Akdeniz Ardahana Giden Yol Ardahana Giden Yol Bozkırların yoldaşıdır ![]() Vadilerin sırdaşı Memleketimin yolu bu, Sıradağların kardeşi ![]() Renk renk çiçekleri vardır ![]() Mis kokulu yaylaları ![]() ![]() Engindir, uzundur bu yol, Nakış nakış toprakları ![]() ![]() Koyun meler, kuzu meler, Yolun kenarında gezer, Çok susadım çoban kardeş, Pınarından soğuk su ver ![]() Gurbetteki hemşehriler, Hasret gözyaşları siler, Bülbül güle kavuşanda, Yollar biter, hüzün biter ![]() Ben severim yollarını Aklımdadır her bir yanı Yine geleceğim sana Çok özledim Ardahanı ![]() Özkan Aykar |
![]() |
![]() |
|