![]() |
Ardahan Yöresel Yemekleri - Ardahan Yemek Kültürü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ardahan Yöresel Yemekleri - Ardahan Yemek KültürüArdahanın Yemekleri nelerdir,Ardahanın yöresel Yemekleri nelerdir,Ardahanın külfürel yemekleri,Ardahan Yemek tarifleri,Ardahan İli Yöresel Yemekleri Ardahan’ın kaşar peyniri ve balı ülke çapında isim yapmıştır ![]() ![]() Yöresel Yemekleri :Un çorbası -Kesma Aşı -Höre Aşı -Keleçoş -Cinar çorbası -Kelemkeşir çorbası -Puşruk Aşı -Ayran Çorbası -Süt Çorbası -Evelik Çorbası -Pışırık Aşı -İşkembe Çorbası -Lokma -Un helvası -Sütlaç -Şekerleme -Etli Hengel -Kayıtma -Gevrek -Lokum -Bişi -Feselli -Kete -Mafiş -Kül pağaça -Karnı çırık -Pileki ekmek -Gaçabur -Erişte -Kesme makarna -Gagala -Gözlük -Katmer Kuymak Malzemeler: 2 kaşık tereyağı, 2 kaşık zeytinyağı, bir miktar mısır unu - kişi başı, 1 kaşık- aynı miktar beyaz un, 1-2 bardak kadar soğuk su, erimeye uygun bir peynir Hazırlanışı: Yağları tavaya koyarak biraz kızdırın, içine mısır ununu katıp bir miktar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayran Çorbası Malzemeler: ½ Kg ![]() ![]() Hazırlanışı: Un, yumurta, tuz suyla kulak memesinden daha sert yoğrulur, yufkalar açılır, eriştelik doğranır, bir taraftan tencereye 3 lt ![]() ![]() ![]() ![]() Kesme Aşı Malzemeler: 1 kg un, tuz, 2 yemek kaşığı salça, karabiber, nane ve kekik, 2 yemek kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Un içine tuz ve su konularak kulak memesinden daha sert bir hamur yoğrularak 2 ya da 3 pazı yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|