![]() |
Gönülaçan Köyü Posof Ardahan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gönülaçan Köyü Posof ArdahanGönülaçan Köyü Posof - Gönülaçan Köyü Hakkında - Gönülaçan KöyüTanıtımı -Gönülaçan Köyü Resimleri İlçe: POSOF - İl: ARDAHAN Köy Muhtarı: HALİM GÖKTAŞ Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: Cep Telefonu: Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 200 1997 208 İle Uzaklığı: 99 km İlçeye Uzaklığı: 18 km Rakım: 1300 m Ardahan Bilgiler Nüfus 200 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 75800 Alan Kodu 0478 Yönetim Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi İl Ardahan İlçe Posof Web Sitesi Gönülaçan, Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Tarihi kalıntıların çokluğuna ve eskiliğine bakılırsa, bu köy çok eski bir yerleşim yeridir ![]() ![]() ![]() Köy Adının Kaynağı * Köyün eski adı "Şuvaskal"'dır,kelimenin anlamı "iki su arasında kalan yer" anlamındadır ![]() * Yeni ismi "Gönülaçan" ise,köyün "doğal güzelliklerinden dolayı" ve "iç açıcı olduğu" için bu ismi vermişlerdir ![]() Kültür Köyün yemekleri Ardahan ve Artvin bölge yemekleri ile aynı özellikleri taşımaktadır ![]() ![]() Köyden Yetişenler * Prof ![]() ![]() * Uzm ![]() ![]() * Zafer BAŞÇI: T ![]() ![]() * Ümmiye BAŞKENT: Bursa-Setbaşı Telekom Şube Müdür Yardımcısı * Alb ![]() * Refik YILMAZ: Hakim * Fevzi GÜNDOĞDU: Başkomiser * Mansur DURAK: Başkomiser * Yener İŞBECER: Başkomiser * Azem BAŞYAZICI: Ziraat Mühendisi * Apdurrahman BAŞKENT: Gıda Mühendisi * Adnan BAŞYAZICI: Nüfus Müdürü * Erkan YILMAZ: Posof Lisesi Müdür Yardımcısı * Asım AKÇAY: Bursa-Nilüfer Cavit Çağlar İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı * Ünal KALAYCI: Eğitimci Yazar * Ahmet BAŞKENT: Eski Bursa Müftüsü * Mustafa BİLGİLİosof Halitpaşa İlköğretim Okulu Müdür yardımcısı * Faruk BİLGİLİ:İnegöl Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü V ![]() ![]() ![]() ![]() * Kamil BİLGİLİ:Çıldır Kaymakamlığı V ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Ardahan iline 99 km ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi'nin etki alanı içersindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 112 2000 208 1997 200 Diğer köylerde olduğu gibi,bu köyde de göç fazla olmuştur ![]() ![]() ![]() Ekonomi Köyün ekonomisi tarım,arıcılık ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Halim GÖKTAŞ 1999 - Şenal KALAYCI Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak:Vikipedi Özgür Ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|