![]() |
Sabır Ve Şükür |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Sabır Ve ŞükürSABIR Dünya hayatındaki imtihanlar karşısında müminin sabretmesi gerekir ![]() ![]() ![]() Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur: Allah, hayrını dilediği kişiyi sıkıntıya sokar ![]() (Buhârî, Merdâ 1 ![]() ![]() Yorgunluk, sürekli hastalık, tasa, keder, sıkıntı ve gamdan, ayağına batan dikene varıncaya kadar müslümanın başına gelen her şeyi, Allah, onun hatalarını bağışlamaya vesile kılar ![]() ![]() ![]() Allah, ayağına batan bir diken veya başına gelen daha büyük bir sıkıntıdan dolayı müslümanın günahlarını bağışlar ![]() ![]() ![]() ![]() Allah, iyiliğini dilediği kulunun cezasını dünyada verir ![]() ![]() ![]() Mükâfâtın büyüklüğü, belânın şiddetine göredir ![]() ![]() ![]() ![]() (Tirmizî, Zühd 57 ![]() ![]() ![]() ![]() "Sabrın sonu selamettir ![]() ![]() ŞÜKÜR Şükür, nimeti değil, nimeti vereni görmektir ![]() ![]() Şükreden ancak kendisi için şükretmiş olur ![]() ![]() Hz ![]() İnsanlara teşekkürde bulunmayan, Allah'a da şükretmez ![]() (Tirmizî, Birr 35; Ebu Dâvud, Edeb 12 ![]() ![]() Yüce Allah, zikir-şükür-sabır-namaz-İlahi yardım arasındaki bağlantıyı şu ayette açıklamaktadır: Öyle ise siz beni zikredin ki ben de sizi zikredeyim ![]() ![]() ![]() Müminin hayatı sabır ile şükür arasında cereyan eder ![]() Müminin durumu gıpta ve hayranlığa değer ![]() Çünkü her hâli kendisi için bir hayır sebebidir ![]() Böylesi bir özellik sadece müminde vardır: Sevinecek olsa, şükreder; bu onun için hayır olur ![]() Başına bir belâ gelecek olsa, sabreder; bu da onun için hayır olur ![]() (Müslim, Zühd 64 ![]() ![]() ![]()
|