![]() |
Ege Üniversitesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Kaan
|
Ege ÜniversitesiEge Üniversitesi, 20 Mayıs 1955 tarihinde yayınlanan 6595 sayılı kanunla 9 Mart 1956 tarihinde, eğitim-öğretim hayatına başlamıştır ![]() Zamanın Milli Eğitim Bakanı Prof ![]() ![]() " ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ege Üniversitesi'nin ilk fakülteleri, 1955 yılında kurulan Tıp ve Ziraat Fakülteleridir ![]() ![]() Sonraki yıllarda hızlı bir gelişim gösteren Ege Üniversitesi 1961 yılında Fen Fakültesini, 1968'de Mühendislik Fakültesi ve Dişhekimliği Fakültesini çağdaş bilimin hizmetine sunmuştur ![]() ![]() Güzel Sanatlar Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Sosyal Bilimler Fakültesi 1976 yılında eğitime başlamıştır ![]() ![]() ![]() Yaklaşık yirmi yıllık bir zaman diliminde kuruluş sürecini tamamlayan Ege Üniversitesi'nde, değişik tarihlerde birçok yüksekokul ve enstitü açılmıştır ![]() ![]() 41 sayılı kanun hükmündeki kararname ile 1982 yılında, o güne kadar bölgenin tek üniversitesi olan Ege Üniversitesi'nin içinden başka bir üniversite, Dokuz Eylül Üniversitesi doğmuş, Ege Üniversitesi'nin kampüs alanı dışındaki fakülte ve yüksekokulları bu üniversiteye devredilmiştir ![]() Ayrıca, Ege Üniversitesi'nin Ege Bölgesi'nin çeşitli il ve ilçelerine yayılan fakülte ve yüksekokulları, bu illerde kurulan Pamukkale Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes gibi üniversitelerin ilk fakülte ve yüksekokullarını oluşturmuştur ![]() Bugün Ege Üniversitesi'ne bağlı 11 Fakülte, 5 Yüksek Okul, 7 Meslek Yüksek Okulu, 1 Devlet Türk Musikisi Konservatuarı, 7 Enstitü, 6 Bölüm ve 25 Araştırma ve Uygulama Merkezi vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
alselbeliz
|
![]() evet izmir öyle gerçekten ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|