![]() |
Vucut Direnciniz İcin Mukemmel Formul |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vucut Direnciniz İcin Mukemmel Formul![]() ![]() Beslenme ve Diyet Uzmanı Aylin Yılmaz, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonların kapımızı çaldığı kış mevsiminde hastalıklardan korunmak için tabiat eczanesini öneriyor ![]() ![]() YÜKSEK DEĞERLİ ANTİOKSİDAN YİYECEKLER "Alternatif antioksidan yiyecekler içeren değişken bir beslenme programı, bağışıklık sistemini güçlendirmenin en iyi yoludur" açıklamasını yapan Yılmaz, yüksek değerli antioksidan içerikli besinleri şöyle sıralıyor: Kuru erik Nar Kuru üzüm Yaban mersini Sarımsak Ispanak Brüksel lahanası Brokoli Portakal Kırmızı biber l Kivi VÜCUDU GÜÇLÜ KILMANIN YOLLARI Besinlerin, hayatımız için küçük fakat önemli rolleri bulunuyor ![]() ![]() Veya öğleden sonra alınan ara atıştırmaların kaliteli besinlerden oluşması (meyve, peynirli sandviç, süt veya kuru meyveler, ceviz, badem) akşam saatlerine kadar birikecek yorgunluğu önleyebiliyor ![]() Aylin Yılmaz, "kış aylarında, özellikle lahanagiller, brokoli, mandalina, portakal, greyfurt, limon gibi kış sebze ve meyvelerini tercih edin" diyor ![]() SOĞUK ALGINLIĞINI ÖNLEYEN FORMÜL Kalkış: Ilık su ve kuru erik Sabah kahvaltısı: 1 bardak az yağlı süt içine 2 kaşık yulaf, yarım muz ve 5-6 çiğ badem Ara: Greyfurt-yeşil elma ve portakal suyu Öğle: Mercimek çorbası veya nohutlu - cevizli salata, yanında çavdar ekmeği ve ayran İkindi: Kuru erik veya yaban mersini Ara: Kefir veya soya sütü Akşam yemeği: Somon balığı ve bol yeşillikli salata (limonlu-z ![]() Yatmadan 1saat önce: 1 portakal, kivi ![]() YORGUNLUĞA KARŞI ETKİLİ REÇETE Kalkış: Ilık su ve kuru erik ![]() Sabah kahvaltısı: Çavdar ekmeği yumurta ve portakal suyu ![]() Ara: Kuru erik veya kuru üzüm ![]() ![]() İkindi: Taze sıkılmış nar suyu ![]() ![]() Akşam yemeği: 1 kase mercimek çorbası, ıspanak yemeği, limonlu salata ![]() ![]() ŞİFA VE VİTAMİN DEPOSU Somon (182 kalori, 20 mcg selenyum, 310 mg potasyum) ![]() Fındık (650 kalori, 25 mg E vitamini, 2 ![]() ![]() ![]() Muz (95 kalori, 11 mg C vitamini, 400 mg potasyum, 6 mg kalsiyum) ![]() Nohut (115 kalori, 1 ![]() ![]() Sarımsak (98 kalori, 0 ![]() ![]() Patates (136 kalori, 14 mg C vitamini, 630 mg potasyum, 0 ![]() ![]() Kuru erik (140 kalori, 2,6 mg demir) ![]() |
![]() |
![]() |
|