Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gizli, güçleri, meyve, sebzelerin

Meyve &Amp; Sebzelerin Gizli Güçleri

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyve &Amp; Sebzelerin Gizli Güçleri



meyve & sebzelerin gizLi güçLeri

Hasta olduğumuzda dünya başımıza yıkılır, canımız hiçbirşey yapmak istemez Direk ilaçlara yöneliriz Vitaminler, ağrı kesiciler, grip ilaçları Meyvelerin bizi ilaçlar kadar hızlı tedavi ettiğini biliyormuydunuz? Hiçbir yan etkiye maruz kalmadan hem iyileşip hem vitamin depolamak istemez misiniz? Hastalık hepimizden uzak dursun ancak hastalıkların her an kapımızda olabildiğini de unutmamak gerekir
Taze meyve - sebze suyu terapisi ile mesane kanserini yenen Jay Kordich adlı hastanın hazırladığı "Meyve ve Sebzelerin Gizli Güçleri" adlı kitapta hastalıklara yönelik meyve-sebze terapilerinden bahsediliyor
İncir: Bağırsakları çalıştırır, enerji verir Cinsel güce yardımcıdır
Elma: Böbeklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder
Kayısı: Kan yapıcıdır Güzel bir cilt ve saça olumlu etkisi vardır Kanserin önlenmesinde yardım eden iyi bir karotenoid kaynağıdır
Muz: Kalbe ve kas sistemine yararlıdır Yorgunluğa ve ishale birebirdir
Vişne: Mineral ve vitamin deposudur Koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla daha fazla mineral içerir
Greyfurt: Sindirimi uyarır Diş etlerinin kanamasını azaltır, soğuk algınlığına iyi gelir Lifleriyle yenirse, kolesterolü düşürür
Portakal: Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten korunmaya yardım eder
Mandalina: Enfeksiyonlarla savaşmayı kolaylaştırır
Üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler Karaciğeri temizler Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir
Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu'nca tavsiye edilmiştir
Karpuz: Kabuğundaki çinko iktidarsızlığa iyi gelir Böbreği temizler
Kiraz: Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür
Armut: Kalp - damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır
Çilek: Sigara dumanının etkilerini azaltır Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağza iki çilek atılması önerilir
Sivribiber: Şişkinliği azaltmada faydalıdır Saçlara, tırnaklara ve cilde çok iyi gelir
Brokoli: Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltır
Lahana: Yaşlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum sağlıklı bir cilt verir, erkeğin cinsel gücünü artırır
Havuç: Enerji verir Karaciğerin safra salgılamasına ve kolesterolü dengelemesine yardım eder
Salatalık: Kasları gençleştirir Deri hücrelerine elastikiyet verir
Sarmısak: Tansiyonu düşürür, kan pıhtılaşmasını azaltır Bazı mide kanserlerini önlediği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanmıştır
Ispanak: Karaciğeri, lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarır
REÇETELER
Uykusuzluk:
Havuç ve kereviz sapının suyunu karıştırın
Sakinleştirici:
Havuç ve lahana suyunu karıştırın
Sindirimi kolaylaştırıcı:
Karnabahar, havuç ve maydanoz suyu
Yorgunluk:
Tek başına havuç ya da elma, kereviz ve maydanozdan herhangi biriyle birlikte sıkılmış meyve suyu
Grip:
Bir bardak kızılcık suyu ya da elma + kızılcık, elma + üzüm + ananas suyu
Sigara dumanı:
Kereviz ya da çilek suyu
Ezilme, çürüme:
Portakal suyundaki bioflavonoid kan damarını ve kılcal damarları güçlendirir Ezik ve çürükler daha çabuk iyileşir
Kabızlık:
Patates + havuç + elma + maydanoz suyu iyi bir tercihtir En çok işe yarayan meyve suyu ise elma + armuttur
Ağrıyan kemikler:
Havuç, lahana ve maydanoz karışımının suyu
Mide asidi:
Havuç + salatalık + pancar suyu ya da havuç + lahana + kereviz suyu mideyi yatıştırmaya yardım eder
Hemoroid:
İçinde özellikle patates bulunan içecekler öneriliyor Patates + havuç + elma + maydanoz suyu ya da patates + elma + armut suyu
Boğaz ağrıları:
Turp + limon
Mide ülseri:
Lahana ya da patates suyu
Baş ağrısı:
Elmayla birlikte karıştırılan kereviz suyu
TÜKETİRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER
Besin değerinin kaybolmaması için sebzeler az suyla, buharlı tencere veya toprak güveç kaplarında zeytinyağıyla pişirilmelidir Havucu rendelemek B ve C vitaminlerinin kaybolmasına yol açar Ayrıca sebze ve meyveleri vitaminlerinin kaybolmamısı için kalın doğramak gerekir Meyveler tok karnına değil, aç karnına ya da yemekten 2 - 3 saat sonra tüketilmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.