Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, tavuklu

Tavuklu Börek

Eski 06-22-2008   #1
b@ron
icon111

Tavuklu Börek



Malzemeler : (6 kişi için)

3 adet Yufka
125 gr Tereyağ ya da Margarin
1 adet Tavuk Göğsü
1 kase Tavuk Suyu
1 su bardağı dövülmüş Ceviz
1 adet Yumurta Sarısı
Kimyon, Tuz, Karabiber

Hazırlanışı :

Tavuk göğsünü tuz ve su ile haşlayıp suyunu ayırın Etlerini iyice didikleyip ceviz, kimyon ve karabiberle karıştırın

Diğer tarafta tepsiye üç tane yufkanın her katını eritilmiş yağla yağlayarak kat kat yayın Tepsiye bütün olarak sığmazsa hafifçe buruşturabilirsiniz En üstteki yufkayı da yağladıktan sonra 180 derece fırında pembeleşene kadar kızartın Kızarınca fırından alın, sıcakken bir kase ılık tavuk suyunu üzerine gezdirin Yufkalar suyu emip yumuşayıncaya kadar bekleyin

Bazen yufkalar biraz kalın olduğu için yeterince yumuşamayabilir; o zaman biraz daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz Kıvrılabilecek kadar yumuşamış yufkaların üzerine hazırladığınız cevizli tavuk karışımını yayın Bir uçtan başlayarak rulo şeklinde kıvırın Tepsiden almadan üzerine yumurta sarısı sürerek tekrar fırına verin

Kızarınca dilim dilim keserek servis yapın

__________________
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Tavuklu Börek

Eski 01-16-2014   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Tavuklu Börek






TAVUKLU BÖREK
1 kgyufka
yarım kilo tavuk göğsü
pul biber,kırmızı toz biber
kekik,karabiber,tuz
yarım bardak süt
1 yumurta sarısı
tavuk göğüsleri haşlanırderin bir kabın içerisine haşladığımız göğüsler tiftiklenirkalan tavuk suyu bir kenarda soğumaya bırakılır
göz ayarına ve damak tadına göre (ben ikişer çay kaşığı koyuyorum) tuz,pul biber,kırmızı toz biber ve kekik eklenirçok az da karabiber ilave edilerek tavuk göğüsleri bunlarla harmanlanır ve on-onbeş dakika dinlenmeye bırakılırtavuk suyu soğuduğu zaman büyük fırın tepsisinin dibi yağlanır
birinci yufka kenarları tepsiden taşacak şekilde yayılırüzerine ikinci yufka parçalanarak yayılırbu katın üzerine her yana dağılacak şekilde tavuk suyu gezdirilirüçüncü yufka da parçalanarak üzerine konur
sonra yufkanın üzerine hazırladığımız tavuklu içi eşit miktarda dağıtılarak yayılırdördüncü yufka parçalanarak karışımın üzerine yayılırve bu kata tavuk suyu gezdirilirartık tavuk suyu gezdire gezdire son yufkaya kadar bu şekilde konur
tüm yufkalar bitince en altta kalan yufkanın taşan uçları da en üste katlanıryarım bardak sütün içine bir yumurta sarısı çırpılarak böreğin üzerine fırçayla yayılır
fırına vermeden önce börek kare kare dilimlenirönceden 180-200 derecede ısıtılmış fırına konurüzeri kızarınca fırından çıkarılır
Afiyet olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.