Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fazlası, tuzun, zarar

Tuzun Fazlası Zarar!

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tuzun Fazlası Zarar!



tuzun fazlası zarar!

Gıdalara lezzet vermesi için eklenen tuz, sağlık için hem yararlı hem de zararlı olabilir

Fazla tuz tüketiminin kemik kaybına neden olabileceğini belirten uzmanlar, özellikle kilolu kişileri uyardı
Yemeklerin tadını değiştiren tuz, sağlık sorunlarına davetiye çıkarmaması için bilinçli tüketilmeli Beslenme ve Diyet Uzmanı Zehra Akören yeteri miktarda tuz tüketiminin yaşamın her dönemi için gerekli ve önemli olduğunu belirterek "Ancak fazla tuz alımı idrarda kalsiyum atımını arttıracağı için kemik kayıpları yani osteoporoz oluşabilir" dedi Akören, "Tuz, insan bedeni tarafından üretilemeyen, ancak sağlıklı çalışması için dışarıdan alınması gereken önemli bir elektrolittir" diyerek tuzun vücuttaki işlevleri konusunda şunları söylüyor: " Vücudumuzda tuz-sodyum olması vücudun sağlıklı sıvı dengesi, vücudumuzdaki elektriksel metabolik işlevlerin sağlıklı çalışması, hayat fonksiyonlarımızın performansı, kas fonksiyonlarımızın sağlıklı çalışması, sindirim ve sinir sistemi fonksiyonları için gereklidir"

Kilo vermek isteyenlere uyarı!
Beslenme Uzmanı Zehra Akören, fazla tuz tüketmenin kilo alımını, vücutta biriken su (ödem) olarak etkileyebileceğini belirterek zayıflamak istenler için şu önerilerde bulundu: "Sağlıklı kilo kontrol beslenme programlarında tuz tüketimi sınırlandırılmalıdır Zayıflamak isteyenler, lenf kanallarını temizlemek için lenf drenaj masajı yaptırabilirler" </B>

Günde 1,5 gram</B>
Sağlıklı bir beden için günde en az 15 gram tuza ihtiyaç olduğunu söyleyen Akören, miktar aşımında olabilecekleri ise şöyle anlattı: "Yetişkin ve sağlıklı bir insanın günlük tuz gereksimi 4-6 gr arasında değişir Bu miktarın yüzde 65-85'ini gün içerisinde işlenmiş gıdalardan, ekmekten, et ve ürünlerinden, balık-yumurta gibi gıdalardan alırız Sodyum yiyeceklerin öz yapısında doğal olarak bulunur Hazır paketlenmiş yiyeceklere konan çeşitli katkı maddeleri sodyum tüketiminin artmasına neden olur ''

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.