Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Gebelik & Doğum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
tarzları, öğrenme

Öğrenme Tarzları

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Öğrenme Tarzları

Öğrenme Tarzları

Kendinizi sık sık çocuğunuza; "Ben sana beş kere SÖYLEDİM!", "Kaç kere GÖSTERDIM!" , yada "Her şeye DOKUNMAN gerekiyor mu?" derken yakalıyor musunuz?

DUYARAK, GÖRSEL ve HAREKETLE
Çocuğunuzun ne tarzda öğrendiğini inceleyerek Ona daha kolay öğrenebilmesi için yardımcı olmanız mümkün
GÖRSEL Öğrenenlerin Ortak Özellikleri;
Kitaplara ve resimlere bakmakdan hoşlanırlar Sadece sayfa çevirmeyle kalmaz; kitapla uzun süre ilgilenirler,
Düzenli ve olağan şeyleri severler,
Ayrıntıları çabuk fark ederler,
Belli bir sayfayı bulmalari cok daha çabuktur,
Velilerinden sözlü şekilde değil göstererek hatırlatma yapmalarını severler,
Boz-yap’lardan hoşlanırlar,
Sorulara bir kaç kelimelik; kısa yanıtlar verirler
GÖRSEL Öğrenenlere Yardım İçin;
Çocuğa ne istediğinizi süylemek yerine gösterin,
Notlar yazıp, eline verin,
Yapması gerekenleri liste halinde verin; tamamladıklarının üstünü kendi çizebilsin,
Verdiginiz işe çeşni getirmeye önem verin,
Çalıştığı alanda gözünü alıp dikkatini dağıtabilecek türde cisimleri kaldırın,
Çocuğun düşüncesini daha ne kadar çalışması gerektiğine değil işin ne kadarını tamamladığına yöneltip, cesaret verin

DUYARAK Öğrenenlerin Ortak Özellikleri;
Sürekli konuşurlar,
Hikaye anlatmayı, abartmaları severler,
Sözlü mesajları çok iyi hatırlarlar,
Spor, müzik gibi ritim isteyen aktiviteleri severler,
Kolay ezberlerler,
Yazılı sınavlardan tahminin altında notlar alırlar

DUYARAK Öğrenenlere Yardım İçin;

Çocuğun kendine verilen iş hakkında konuşmasına ve işini yaparken mırıldanmasına, şarkı söylemesinevs karşı gelmeyin,
İşini yaparken fon müzigi koymayın,
Yaptığı işten size bahsetmesi için cesaretlendirin,
Çocuğa vereceginiz komutları kısa tutun

HAREKETLE Öğrenenlerin Ortak Özellikleri;

Cocuk kıpırdanmadan duramaz,
Herşeye dokunmak ister,
Birşeyleri parçalara ayırıp tekrar biraraya getirmeyi severler,
"Otur ve dinle!" komutuna tepki gösterirler ve oturup dinlemek zorunda kaldıklarında dikkatleri dağılır,
Arkadaşlarını ve kardeşlerini sürekli "dürttükleri ve/veya dokundukları" için şikayetler gelir
HAREKETLE Öğrenenlere Yardım İçin;
Çocuğun verilen işi yaparken bedenen harekette olmasını (ayakta dolaşması, sallanması gibi) doğal karşılayın,
Aktivite süresince "mola"lar verin,
Çocukların kendi hatırlatmalarını kısa notlar halinde kendilerinin yazmasını yönlendirin; (örneğin bir grafik üzerinde bitirdiklerini işaretlemesi gibi) bu hatirlatmaları kendiniz yapmakdan çekinin,
Çocuk size yaptıklarını gösterdiğinde heyecan belirtin,
Hatalar yapmasına da fırsat tanıyın Bu tip çocuklar kendi hatalarından daha iyi öğrenirler,
Uzun süre televizyon seyretmelerini mümkün kılmayın TV önünde pasif oturmak bu çocukları daha "hiper-aktif" davrandırır

Derleyen : Handan Baykan

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com