|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bakım, becerileri, gelişim, sosyalduygusal |
![]() |
Sosyal-Duygusal Gelişim Ve Öz Bakım Becerileri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sosyal-Duygusal Gelişim Ve Öz Bakım BecerileriSosyal-Duygusal Gelişim ve Öz Bakım Becerileri SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİM ![]() ![]() · Cinsiyetimi (kız-erkek) söyleyebilirim ![]() 3 - 4 YAŞ GRUBU SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİM ![]() ![]() · Cinsiyetimi (kız-erkek) söyleyebilirim ![]() · Yaşımı bilebilirim ![]() · Anneme basit ev işlerinde yardım edebilirim ![]() · Annemden ayrılmam gerekirse ağlamam ![]() · Büyüklerimle ve arkadaşlarımla selamlaşabilirim ![]() · Eşyalarimi, oyuncaklarimi arkadaşlarimla paylaşabilirim ![]() · Hayali oyunlar oynayabilirim ![]() · Başka çocuklarla oyunlar oynayabilirim ![]() · Söylenen şarkilara eşlik edebilirim ![]() · Konuşulanlari dinleyebilirim ![]() · Grup işinde iş birliği yapabilirim ![]() · Başkalarinin duygusal tepkilerini anlayabilirim ![]() · Kendi vücuduma ait özellikleri bilir ve söyleyebilirim ![]() · Sira beklemeyi bilirim ![]() · Kendimden küçüklere sevgi ve ilgi gösterebilirim ![]() ÖZBAKIM BECERİLERİ ![]() · Tek başima dişlerimi firçalayabilirim ![]() · Yardimla saç, tirnak, burun, kulak, ayak gibi organlarimin temizliğini yapabilirim ![]() · Yardimla meyve gibi yiyecekleri yikayabilirim ![]() · Içinde bulunduğum çevreyi temiz tutabilirim ![]() · Yemek yerken çatal, kaşik kullanabilirim · Suyumu kendim kullanabilirim · Iç çamaşirlarimi giyip çikabilirim ![]() · Ayakkabimi giyebilirim ![]() · Alttan kapali fermuarlari açip kapayabilirim ![]() · Orta büyüklükteki düğmeleri açip kapayabilirim ![]() · Vücut kisimlarini gösterebilirim (kol, bacak, göz) · Vücudumun kisimlarinin ne işe yaradiğina ait sorulara doğru cevap verebilirim ![]() 4-5 Yaş Grubu SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİM ![]() ![]() · Engellenirsem inat edip direnebilirim ![]() · İlgi çekmek için dramatik gösterilerde bulunabilirim ![]() · Başkalarina yardim etmeyi severim ![]() · Grup oyunlari oynayabilirim ![]() · Zaman zaman saldirgan davranişlarda bulunabilirim ![]() · Verilen kurallara uyabilirim ![]() · Yetişkinleri taklit edebilirim ![]() · Sevdiğim kişileri paylaşmayabilirim ![]() · Oyunlarda cinsiyet ayrimi yapabilirim ![]() · Hakkimi savunabilirim ![]() · Duygularimi ifade edip paylaşabilirim ![]() · Başkalarinin görüşlerini alabilirim ![]() · Grup içinde işbirliği yapabilirim ![]() · Eşyalarimi paylaşabilirim ![]() ![]() ![]() · Hapsirinca elimle ağzimi kapayabilirim ![]() · Sofra kurallarina uygun bir şekilde oturup yemek yiyebilirim ![]() · Kamiş kullanarak içecekleri içebilirim ![]() · Becerikli bir şekilde giysilerimi giyip çikarabilirim ![]() · Ayakkabi bağciğimi bağlayabilirim ![]() · Giysilerimin önünü ve arkasini ayirt edebilirim ![]() · Küçük düğmeli giysilerimi kapayarak giyebilirim ![]() · Alt ucu kapali sabit fermuari çekip kapayabilirim ![]() ![]() ![]() · Dişlerimi firçalayabilirim ![]() · Yakin çevremizde yalniz başima,bağimsizca gezinebilirim ![]() · Eşyalarimi toplayip, ufak tefek işlerde büyüklerime yardim edebilirim ![]() 5-6 YAŞ GRUBU SOSYAL ve DUYGUSAL GELİŞİM ![]() ![]() · Kendi arkadaşlarimi kendim seçebilirim · Küçük grup oyunlari oynamayi severim · Küçük çocuklari ve hayvanlari çok severim · Yetişkin giysileri giymekten çok hoşlanirim · Evcilik oynamayi çok severim · Yapamadiğim şeyler için yetişkinden yardim isterim · Bir oyun için gerekli kurallari anlayabilir ve o kurallara uyabilirim · Günlük programin başlangiç ve bitiş zamanini anlayabilrim · Basit aliş veriş işlerini yapabilrim · Kendim ile ilgili kizginlik, mutluluk, sevgi gibi duygularimi belli edebilirim · Yetişkin rollerini taklit edebilirim · Yemek zamani sohbetlerine katilmayi severim · Üzüntü içinde olan arkadaşlarima sempati gösterip yardim edebilirim · Basit aletler kullanarak yapi, insaat oyuncaklari ile oyunlar planlayip oynayabilirim · Sorumluluk alir ve aldiğim sorumluluğu yerine getirebilirim · Mantik dişi korkularim olabilir · Davranişlarimin büyükler tarafindan beğenilmesine cok önem veririm · Kendi haklarimi koruyabilirim · Sosyal kurallarin nedenlerini anlayabilirim · Sakin ve sessiz durmaktan hoslanmam · Zaman zaman alingan olabilirim · Tenkitlerden hiç hoşlanmam ÖZ BAKIM BECERİLERİ ![]() ![]() · Saçlarimi tarayip, dişlerimi firçalayabilirim · Tuvaletimi yalniz başima yapabilirim |
![]() |
![]() |
|