![]() |
Bebek Bakımı [Resimli Anlatım] |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bebek Bakımı [Resimli Anlatım]Bebek Bakımı [Resimli Anlatım] Bebek Bakımı resimli Anlatımı Bebeklere masaj nasıl yapılır? Banyoda nelere dikkat etmeli? Nefes almayan ve boğulan bir bebeğe nasıl ilk yardım uygulanır? Tüm bu soruların cevapları ve fazlası ![]() ![]() BEBEK MASAJI Masaja Başlarken ![]() ![]() ![]() Elinize yenebilir yağlardan örneğin zeytinyağı ya da tatlı badem yağından ılık ellerinize birkaç damla damlatın ve bebeğin ayak tabanlarında başlayın ![]() ![]() Bebeğin ayaklarına doğru uzun yumuşak okşamalarla devam edin ![]() ![]() ![]() Vücut masajı ![]() Kollara omuzlardan dirseklere doğru masaj uygulayın ![]() ![]() ![]() Eğer bebeğin karnı yumuşaksa (sert ve dolu değilse) göbeğin etrafında saat yönünde dairesel hareketlerle masaj yapın ![]() Yüz ve sırt masajı ![]() ![]() Eğer bebek ön tarafına yaptığınız masajdan sonra rahatlamışsa, onu karnı üstüne çevirin ve uzun ve yumuşak hareketlere kafasından topuklarına doğru masaj yapın ![]() Saygılı olun ve eğer bebek rahatsız olduysa ya da hoşlanmıyorsa masajı durdurun ![]() ![]() YENİDOĞAN BANYOSU Banyoya hazırlık ![]() ![]() ![]() Odanın rahat bir sıcaklıkta olduğundan emin olun ve bebek küvetini yaklaşık 5 cm ılık suyla doldurun ![]() ![]() ![]() Banyo hazır olduğunda bebeğinizi soyun ![]() ![]() Yenidoğanın yıkanması ![]() ![]() ![]() Haftada bir ya da iki kez yenidoğanın başını yıkabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Yenidoğanın yüzünü temizlemek için yumuşak bir bez kullanın (1), sonra boynuna ve vücuduna geçin (2) ![]() Banyo sırasında yapmamanız ve yapmanız gereken şeyler ![]() Eğer banyo alanı terk etmeniz gerekiyorsa, bebeği bir havluya sarın ve yanınıza alın ![]() Genelde sabun kullanmak gereksizdir çünkü yenidoğanı kayganlaştırır ve tutulması zorlaşır ![]() ![]() Banyo suyunu boşaltmadan önce bebeğin karyolasında ya da beşiğinde güvenli olduğundan emin olun ![]() EMZİRME POZİSYONLARI Rahat bir konum ![]() ![]() ![]() Emzirme pozisyonları Bu klasik “önden tutuş” ya da “beşik tutuşu”dur ![]() Resimde gösterilen “kol altı tutuşu” aynı zamanda “acemi tutuşu” diye de adlandırılır ![]() ![]() “Yatarak” pozisyonu özellikle sezaryenle doğum yapmış anneler için iyidir ![]() Diğer pozisyonlar ![]() ![]() Eğer halka açık yerlerde emzirmekten rahatsız oluyorsanız, omzundan bebeği ve göğsünüzü örten ince bir muslin kullanabilirsiniz ![]() EMZİRME TEKNİKLERİ Temel emzirme yordamı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Emzirme ![]() ![]() Ağzı açıldığında, bebeği göğsünüze yaklaştırın ve elleriniz omzunda ve sırtında olsun ![]() ![]() ![]() Eğer bebek doğru konumlandırılmazsa sadece meme başına emer ve bu çok acı verebilir ![]() ![]() ![]() Emzirmeyi kesme ve gaz çıkarma ![]() ![]() Bebeği göğüsten çekerek çıkarmayın, onun yerine ağzının köşesine köşesinden küçük parmağınızı damakların arasına sokup nazikçe çıkarın ![]() Bebeğin her emmeden sonra geğirmesi gerekebilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|