|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bebeklerimize, besinlerin, hakkında, hazırlanışı, sık, uçu, yedirilen |
![]() |
Bebeklerimize En Sık Yedirilen Besinlerin Hazırlanışı Hakkında Bir Kaç İp Ucu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bebeklerimize En Sık Yedirilen Besinlerin Hazırlanışı Hakkında Bir Kaç İp UcuYOĞURT Yoğurt günlük olarak evde yapılır ![]() Süzülen süt ateşe konur ![]() Süt kabın içinde kabarınca, bir kaşıkla karıştırılarak 5 dakika daha ateşte tutulur ![]() Süt elimizin dayanabileceği sıcaklığa kadar ılındıktan sonra bir kaşık yoğurt sütün içine katılır ![]() Kabın üzeri örtülerek yaklaşık 6 saat oda sıcaklığında bekletilir ![]() Yoğurt bir gün buzdolabında bekletildikten sonra bebeğe verilir ![]() MEYVE SUYU Mevsimine göre; elma,şeftali, portakal, veya mandalina iyice yıkanır ve dikkatlice soyulur ![]() Cam rende ile rendeleyip süzülerek meyve suyu elde edilir ![]() Havuç iyice yıkandıktan sonra soyulur ve makinadan geçirilerek püre yapılır ![]() Eğer bu süzülürse havuç suyu elde edilir ![]() Bebekler için kış aylarında; elma,havuç, portakal ve mandalina Yaz aylarında ise; şeftali meyve suyu ve püresi için en uygun meyvelerdir ![]() MUHALLEBİ 1 Çay bardağı süt ile 1 tatlı kaşığı pirinç unu karıştırılır ![]() Yavaş ateşte karıştırılarak pişirilir ![]() 1 tatlı kaşığı pekmez veya şeker, ocaktan alınırken eklenir ![]() İNEK SÜTÜ İnek sütü mutlaka pastörize olmalıdır ![]() Süt süzülerek ateşe konur ![]() Kabarıncaya kadar beklenir ![]() Kabarınca 5 dakika daha karıştırılarak kaynatılır ![]() Cam bir kapta soğutularak buzdolabında saklanır ![]() Anne sütü alan bebeğe ayrıca inek sütü verilmez ![]() İnek sütü; kahvaltı, muhallebi, ve sütlü çorbalar gibi ek gıdaların hazırlanmasında kullanılır ![]() SÜTLÜ ÇORBA 1Çay bardağı süt tencereye konur ![]() 1 silme yemek kaşığı pirinç unu, yarım çay bardağı domates suyu veya ezmesi eklenip pişirilir ![]() 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edilerek bebeğe yedirilir ![]() Çok az ekmek içi ufalanıp verilebilir ![]() YOĞURTLU ÇORBA 1 Kepçe yoğurt bir tencereye konur, az su ile sulandırılır ![]() 1 yemek kaşığı pirinç ayıklanıp iyice yıkanarak eklenir ![]() Piştikten sonra 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edilir ![]() TARHANA ÇORBASI 1Yemek kaşığı tarhana, 1 bardak su küçük bir kaba konur ![]() Kaşıkla karıştırılarak pişirilir ![]() Piştikten sonra 1 tatlı kaşığı yağ ilave edilir ![]() Bebeğe verilen tarhana acısız olmalıdır ![]() KAHVALTI ½ Dilim ekmek 1 tane katı pişmiş yumurta sarısı (İlk önce sarısının 1/8’ i ile başlanır ve her gün yavaş yavaş arttırılarak devam edilir) veya 1 Çay kaşığı üzüm pekmezi 2 çorba kaşığı taze meyve suyu Tuzu alınmış bir parça beyaz peynir BALIK Bebeğe verilecek balık çok taze kılçıksız olmalıdır ![]() Izgara veya haşlama yöntemiyle pişmiş balığın beyaz kısmı verilebilir ![]() İlk başlangıçta bir tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde verilmelidir ![]() Daha sonra miktar yavaş yavaş arttırılır ![]() |
![]() |
![]() |
|