|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bebegi, bilinmeyenler, düşük, ile, ilgili, kaybetme, yapma |
![]() |
Düşük Yapma Ve Bebegi Kaybetme İle İlgili Bilinmeyenler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düşük Yapma Ve Bebegi Kaybetme İle İlgili BilinmeyenlerDüşük kabusunu erkek bebek bekleyenler daha sık yaşıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Bu kadar teknolojik gelişmeye karşın kadınlar neden hâlâ düşük yapıyor? Bugün tıp dünyasının düşüklere dair bilmediği daha pek çok şey var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İLK DÜŞÜK SİNYALDİR * Bir kadın kaç kez düşük yaparsa tekrarlayan düşük olarak kabul edilir? Aslında iki kez düşük yapan bir kadın tekrarlayan düşük yapıyor demektir ![]() ![]() ![]() ![]() * Tekrarlayan düşüklerin ne kadarı kadın, ne kadarı erkek nedeniyle oluyor? Büyük çoğunluğu kadın nedeniyle olur çünkü rahimden kaynaklanın bir sürü neden var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Tekrarlayan düşüklere yol açan en basit neden nedir? En sık neden kromozom anemisi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 40 YAŞINDA ÇOK ZOR * Yaşı ilerleyen kadınlarda düşük riski artıyor mu? Yirmili yaşlarda düşük riski çok azdır, otuzdan sonra belirgin bir şekilde artış gösterir ve 40 yaşından sonra büyük ölçüde artar ![]() ![]() ![]() * Düşüklerin ne kadarı tedavi ile önlenebilir? Düşüklerin sebebine bağlı ![]() ![]() * Her düşükten sonra tedavi daha mı zorlaşıyor? Evet, düşük kadını biyolojik ve psikolojik olarak zorladığı için daha sonra gebelik riske giriyor ![]() ![]() ![]() * Düşükten sonra inceleme yapmak aileler için çok maliyetli değil mi? En pahalı bin, binbeş yüz liralık tetkik gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÜÇ AY SONRA DENEYİN * Düşükler sizi de bir doktor olarak korkutur mu? Doktor olarak bizler için de zordur, bazen gece yarıları büyük kanamalarla hastaneye gelirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düşük Yapma Ve Bebegi Kaybetme İle İlgili BilinmeyenlerDüşükten nasıl korunulur? Düşük önemli bir hastalıktır çünkü günümüz kadının da kısırlık giderek artıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Kadınlar yaşadıkları düşük kabusunu anlattı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Artık bir oğlum var 2008 Ocak ayında büyük bir sevinçle hamile kaldığımı öğrendim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cesaretinizi kırmayın 2005 yılında suyum kalmadığı için 17 haftalık hamileyken bebeğimi kaybettim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dört düşük yaptım Toplam 4 düşük yaptım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıfır beden oldum anne olamadım Güzellik uğruna sıfır bedene düşme çabalarım sonuç verdi ama gene de mutlu olamadım çünkü doktorum bu kiloda hamile kalmamam gerektiğini söylüyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamilelikten korkuttu beni İki ay önce düşük yaptım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yılmayın, ben anne oldum Hamile kaldığımdaki sevincim kabusa dönüşmüştü kanamalar başlayınca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düşük Yapma Ve Bebegi Kaybetme İle İlgili BilinmeyenlerDüşük yapan her kadın yas sürecine girer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Düşük yapan kadınlar neler hisseder? Düşük, psikolojik olarak kadınları mutlaka derinden etkiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BAZILARI ACIYI ERTELER! * Kadınlar düşükten hemen sonra mı bu acıyı hisseder? Bu travma daha sonra, kendilerini en rahat hissettikleri anda ortaya çıkabilir mi? Düşükten hemen sonra bu acıyı yaşamıyorlarsa, bir süre sonra ortaya çıkar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Kimler düşükten daha fazla etkileniyor? Özellikle, hamileliğin ikinci yarısında yaşanan düşük daha zor oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Bu acı, başka acılarla kıyaslanabilir mi? Düşük yapan kadın, bir trafik kazası geçirmiş gibidir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düşük Yapma Ve Bebegi Kaybetme İle İlgili BilinmeyenlerBaba adayları kadın kadar etkilenmez! ![]() ![]() ![]() * Kürtajla düşüğün zorluk oranı aynı mıdır? Kürtaj olayında elem ve birbirini suçlama gibi karmaşık süreçler düşüğe göre çok daha fazladır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düşük Yapma Ve Bebegi Kaybetme İle İlgili Bilinmeyenlerİki haftadan uzun süren üzüntü hastalık yapar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SEBEBİ PSİKOLOJİK OLABİLİR * Tekrarlayan düşüklerden sonra hamile kalan kadınlar, 9 ayı diğerlerine göre zor mu geçiriyor?Bu kadınlar bu süreci tetikte geçirir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Düşük riskine karşı, bazı kadınların 9 ay boyunca yatması gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düşük Yapma Ve Bebegi Kaybetme İle İlgili BilinmeyenlerAkapunktur ve hipnoz, peş peşe düşük yaşayan kadınların tedavisinde etkili midir? Bunların bir zararı olmayabilir ama bunların bilimsel yöntemler olmadıklarını da vurgulamak istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çalışan kadınlar bu süreci daha mı zor, daha mı kolay atlatıyor? Çalışan kadınlar bu tür travmaları daha kolay atlatıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düşükten sonra, kimlerin psikiyatriste gitmesi gerekir? Bu sorunla başa çıkamayan kişilerin gitmesi gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düşük Yapma Ve Bebegi Kaybetme İle İlgili BilinmeyenlerKadınlara kocalarından düşük aşısı yapıyoruz! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Tekrarlayan düşüklerde, günümüzde kullanılan en yeni tedaviler nelerdir? Düşüğün nedenine göre üç ayrı tedavi uyguluyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YAN ETKİSİ YOK! * Düşüklere karşı koruyan aşı, nasıl yapılıyor? Lenfosit aşısı, 1978 yılından beri var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Kimlerde başarılı oluyor? Lenfosit aşısı ve İntravenöz İmmunoglobulin tedavisi; açıklanamayan kısırlık vakalarında, tekrarlayan düşük vakalarında, tekrarlayan tüp bebek başarısızlığında başarılı oluyor ![]() ![]() MALİYETİ DÜŞÜK! * Çok maliyetli mi? Hayır ![]() ![]() ![]() * Dünyada bu yöntemi uygulayan ülkeler var mı? Bu yöntem Almanya, İngiltere ve Danimarka'da kullanılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düşük Yapma Ve Bebegi Kaybetme İle İlgili BilinmeyenlerGıdaları iyi yıkayın! Birçok hazır gıdanın tazeliğinin korunabilmesi için nitrat içeren katkı maddeleri kullanılır ![]() ![]() ![]() Metaller zararlı! Çalışma ortamında ve çevremizde birçok metale maruz kalabiliriz ![]() ![]() * Kurşun, etrafta yaygın olarak bulunur ve çevre kirliliğine yol açar ![]() ![]() * Civa ise, sulara karışarak balıklara ve bu balıkları tüketenlere bulaşır ![]() ![]() Evinizi boyatmayın! Gebelik öncesi ve gebelik döneminde evi boyatmaktan, duvar kağıdı kaplatmaktan, ilaçlatmaktan kaçınılmalı veya bu işlemlerden sonra iyice havalanma sağlamadan evde kalınmamalıdır ![]() ![]() ![]() Gözleriniz dinlensin! Bilgisayar ekranlarının özellikle arka kısımları radyasyon yayar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|