![]() |
Burun Ve Göğüs Estetiği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Burun Ve Göğüs EstetiğiYaptığı başarılı operasyonlar ve Türkiye'ye getirdiği yenilikler ile adını duyuran Op ![]() ![]() ![]() -Kadının burnu ile sırtı arasında bir ilişki kurmuşsunuz ![]() -Ben bu işi para için yapmıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Sizin için burun değil sanat yapıyor diyorlar bu konuda ne diyorsunuz ![]() Bizim meslekte de usta çırak ilişkisi var bende ya ustamım el hareketleri onun bakışını alıcaktım ya da bir sanat bakışı katacaktım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Burun estetği yaparken kendinize belirlediğiniz bir portre var mı? Ben bundan olabildiğince uzak durmaya çalşıyorum ![]() ![]() ![]() -Estetiği psikoloji ile de ilişkilendirebilir miyiz? Kadınlar genelde buraya gelip mutlu olup çıkıyorlar bir bakıma terapi oluyor ![]() Kesinlikle evet çünkü bana hasta insanlar gelmiyor sağlıklı insanlar geliyor ![]() ![]() -Estetik yaşı düştü mü? Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında ![]() ![]() Güzellik yaşı artık kadınlar için 16-17 erkekler içinde böyle ![]() ![]() 13 yaşında estetik olması gereksiz çünkü daha ergenlik çağında ve vücuttaki değişikliklerle birlikte burnuda büyüyebiliyor ![]() Büyürken burnu bir darbe almış bayan ya da erkek kendini iyi issetmiyorlar ve estetik yaptırmak istiyor olabilir ![]() -Hastaların beklentilerinin olmadığı zaman ya da sorun yaşadığınız operasyonlar var mı? Artık herşey bilgisayarda yapılıyor ve herşeye hasta ile karar veriliyor bunun çok büyük bir artısı var siz hastanın beklentilerini biliyorsunuz hastada ameliyattan sonra ne olcağını nasıl çıkıcağını biliyor ve ameliyata daha rahat giriyor ![]() ![]() ![]() -Genel olarak kabul görülen güzellik ayrıntıları nelerdir? Bir burun sizce nasıl olursa estetiğe ihtiyaç vardır? Estetiğin koşulları oran ve simetridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Yüzümüze önden bakıldığında yatay düzlemde 3 bölümden oluşur ![]() ![]() -Burun boyutları, yüz boyutları ile uyumlu olmalıdır ![]() -Önden bakıldığında, burun deliklerinin sadece giriş bölümü görülmelidir ![]() ![]() -Burun ucu simetrik, aynı yükseklikte iki tepecikten oluşmalıdır ![]() ![]() -Burun ucunu oluşturan kıkırdakların kenarları, burnun alt kısmında belli belirsiz görünmelidir ![]() -Burun ucu burnun genelinden kopup ayrı bir parça gibi görünmemelidir ![]() ![]() ![]() ![]() -Burun ameliyatlarında açık ve kapalı ameliyatlardan siz hangisini tercih ediyorsunuz? Açıkta deriyi kaldırıyorsunuz kapalıda belli bir yerden giriyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Biraz meme ameliyatlarından bahseder misiniz? Meme ameliyatlarından son zamanlarda damla silikon ciddi bir şekilde yuvarlak silikonunun önüne geçmeye başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Meme büyütme ameliyatlarında neden damla silikonu tercih ediyorsunuz? Silikon protez, meme dokusunun altına ya da göğüs kasının arkasına yerleştirilir ![]() ![]() Protez (silikon) ile meme göğüs büyütmede amaçlar: 2002 yılında literatüre giren bir teknik olan subfasyal(kas zarı altı) planı kullanıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() -Memenin üstünde bulunduğu tüm kasların fasyaları ile kasların arasına koyulur ![]() -Teknik olarak, kas altı ve kas üstü tekniklerden daha zordur ve daha uzun sürer ![]() -Silikonun zaman içinde aşağıya kaymasını engeller ![]() -Silikonu, meme dokusundan ayırır ve silikon meme dokusuna temas etmez -Hiç bir kas kesilmez ![]() -Kas kesilmesine bağlı fonksiyon kaybı ve ağrı olmaz ![]() -Kollar bele doğru bastırıldığında silikonlar hareket etmez yada yanlara doğru kaçmaz ![]() -Plajda, kolanızı, kendiniz uzanıp alabilirsiniz, gögüslerinizin hareket etmesinden endişelenmezsiniz ![]() -Meme başı sinirinin geçtiği meme yan tarafında, serratus kasının fasyasının altından ilerlendiği için, az kanama olur ve sinirin korunması kolaydır ![]() -Ortada bir gerçek var ki bu da, göğüs yuvarlak değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -İz konusunda avatajlıdır ![]() -Kanama kontrolü zor yapılır ![]() -Genellikle kas altı plan için kullanılır Zor bir tekniktir ![]() -Meme altı hizasını ayarlamak kolay değildir ![]() İz iyi kamufle olur ![]() -Meme dikleştirme ameliyatları genelde hamilelikten ve emzirdikten sonra mı tercih ediliyor, dikleştirmek için de meme büyütmede olduğu gibi bir operasyon gerekiyor mu? Hamilelik, emzirme ve yer çekimi etkileri nedeniyle yıllar içerisinde göğüslerde sarkma meydana gelmektedir ![]() ![]() ![]() Meme dikleştirme operasyonu meme küçültme operasyonundan daha küçük bir cerrahidir ![]() ![]() ![]() Memede hem sarkıklık hem de hacim kaybı varsa silikon protezler ile hacmi arttırmak gerekir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|