![]() |
Çiğköfte Sevenlere Önemli Uyarı! |
![]() |
![]() |
#1 |
su perisi
|
![]() Çiğköfte Sevenlere Önemli Uyarı!![]() Uzmanlar,çiğ köftede kullanılan etin dondurulduktan sonra kullanılması gerektiğini söyledi ![]() Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() Çiğ köftenin yapılışı sırasında hijyenik koşulların çok önemli olduğunu anlatan Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak bölgede üretilen isotun (kırmızı biber) yol kenarlarında veya evlerin damlarında sağlıklı olmayan koşullarda, nemli poşetlerde bırakılarak kurutulmasının küf oluşmasına neden olduğunu ifade eden Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun dışında köftede kullanılan yeşilliğin temiz suyla iyice yıkanması, bulgurun sağlıklı olmasına dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() Bölgede çokça tüketilen çiğ köftede kullanılan etin vücutta parazitlere neden olabildiğini aktaran Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TOKSOPLAZMA HASTALIĞI Etin ancak pişirilmesiyle parazitlerden arınacağını, çiğ etin parazit yapmasının yanı sıra “toksoplazma” denilen, kedi, köpek ve çiğ et yoluyla insana bulaşan enfeksiyon hastalığına neden olduğunu anlatan Koruk, şunları kaydetti: “Hastalık, hafif kas ve eklem ağrıları, halsizlik, yorgunluk, lenf düğümlerinde şişlik gibi belirtilerle kendini gösterebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Çiğköfte Sevenlere Önemli Uyarı! |
![]() |
![]() |
#2 |
b@ron
|
![]() Cevap : Çiğköfte Sevenlere Önemli Uyarı!uyarılarınız değerli paylaşımlarınız çok makbule geçti ama benim karnım aç çiğ köfteyede baayılırım
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Çiğköfte Sevenlere Önemli Uyarı! |
![]() |
![]() |
#3 |
hayatyolu
|
![]() Cevap : Çiğköfte Sevenlere Önemli Uyarı!çok saolun beniim bi dayım war ciğ kodte manyaaaaaaa uyarıyım ama dıkkate almaz kı yaff
__________________
Ήéя Кâяéѕi گiуâнâ ฿σуâимιş ฿iя bυŁмâcâуιм ![]() Çözмéуé ÇâŁιşтιкçâ Ĭçiмđé КâуЪσŁυяѕυи!!! G!!ZZEEMM ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|