![]() |
Haşlama / Haşlama Yaparak Yemek Pişirme / Haşlama Yöntemi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haşlama / Haşlama Yaparak Yemek Pişirme / Haşlama YöntemiHaşlama Vikipedi, özgür ansiklopedi Haşlama ya da Kaynatma yiyeceklerin su veya su oranı yüksek bir sıvı içinde kaynama noktasına yakın bir sıcaklıkta pişirilmesi yöntemidir ![]() Et, tavuk, balık, sebze, meyve, hamur işleri dahil bir çok yiyecek maddesi haşlama yöntemiyle hazırlanabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Haşlama yöntemiyle hazırlanan yiyecekler fazladan yağ eklenmediği takdirde daha düşük bir yağ oranı içerirler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|