Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
iyi, kahve, noktaları, pişirmenin, püf

İyi Kahve Pişirmenin Püf Noktaları

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İyi Kahve Pişirmenin Püf Noktaları



İyi Türk Kahvesi Nasıl Yapılır ?,Türk Kahvesi Nasıl Yapılır ?,İyi Kahve Yapmanın Püf Noktaları

Türk Kahvesi Hakkında Kısa Bilgi

1517 yılında Yemen Valisi Özdemir Paşa, lezzetine hayran kaldığı kahveyi İstanbul’a getirdi Türkler tarafından bulunan yepyeni hazırlama metodu sayesinde kahve, güğüm ve cezvelerde pişirilerek Türk Kahvesi adını aldı İlk olarak Tahtakale’de açılan ve tüm şehre hızla yayılan kahvehaneler sayesinde halk kahveyle tanıştı Günün her saati kitap ve güzel yazıların okunduğu, satranç ve tavlanın oynandığı, şiir ve edebiyat sohbetlerinin yapıldığı kahvehaneler ve kahve kültürü dönemin sosyal hayatına damgasını vurdu

Saray mutfağında ve evlerde yerini alan kahve, çok miktarda tüketilmeye başlandı Çiğ kahve çekirdekleri tavalarda kavrulduktan sonra dibeklerde dövülerek cezvelerde pişirilmek suretiyle içiliyor ve en itibarlı dostlara büyük bir özenle ikram ediliyordu Kısa sürede, gerek İstanbul’a yolu düşen tüccarlar ve seyyahlar gerekse Osmanlı elçileri sayesinde Türk Kahvesinin lezzeti ve ünü önce Avrupa’yı oradan da tüm dünyayı sardı

Türk Kahvesinin Çekilmesi

Leziz bir Türk kahvesi hazırlamanın ilk adımı kahve çekirdeklerinin çekilmesi ile başlar Unutmayın ki, Türk kahvesinin en önemli özelliklerinden bir tanesi kahve çekirdeklerinin mümkün mertebe ince çekilmesidir Türk kahvesi dünyadaki en ince kahvedir İnceliğin kıvamı bebek pudrası kıvamındadır Bu iş için elle çevrilen ya da elektrikli otomatik bir değirmen kullanabilirsiniz

Ama günümüzde, artık hemen herkes hazır kavrulmuş ve çekilmiş kahve kullanmaktadır Kaliteli bir markanın kullanıma hazır Türk kahvesini satın alarak kahvenin çekilmesi adımını atlayabilirsiniz

Türk Kahvesinin Pişirilmesi

Türk kahvesinin bir diğer kendine has özelliği ise pişirilmesi esnasında ortaya çıkar Türk kahvesi diğer kahveler arasında kaynatılarak hazırlanan tek kahve türüdür Kahvenin lezzetinde önemli olan ilk unsur yukarıda anlatıldığı üzere kaliteli bir kahve kullanmaktadır Sonraki unsur ise kullanılacak suyun kalitesidir Kesinlikle musluk suyu kullanmayın Musluk suyundaki klor kahvenizin tadını bozabilir

Kahve fincanınızı ağzına kadar soğuk içme suyu ile doldurup, suyu cezveye boşaltınCezveye her bir fincan için iki çay kaşığı kahve (bu yaklaşık olarak 5 gram kahve demektir) ekleyin Eğer şeker ilave edeceksiniz bu aşamada arzunuza göre ilave edin Esmer şeker daha sağlıklı olsa da Türk kahvesinde beyaz şeker daha iyi köpük elde etmenizi sağlar Bu arada, kahvenizi mümkün olduğu kadar az şekerler için ki kahve tadını daha güçlü olarak alın

Kısık ateşte kahve ve şekeri iyice karıştırın Sakın yüksek ateşte çabuk pişirmeye çalışmayın

Yaklaşık bir dakika içerisinde köpüğünüzün oluştuğunu göreceksiniz Bu köpüğü fincana alıp kaynatmaya devam edin Oluşan köpüğü tekrar fincana alın Bu köpürtüp köpüğü alma işlemini tercihen 1 ya da 3 kez tekrar edin Son olarak, kalan kahveyi bir taşım daha pişirin ve fincanlara boşaltın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.