![]() |
Kırma Yeşil Zeytin Nasıl Yapılır - Teneke Veya Bidonda Zeytin Yapımı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırma Yeşil Zeytin Nasıl Yapılır - Teneke Veya Bidonda Zeytin Yapımı TarifiKırma Yeşil Zeytin Nasıl Yapılır - Teneke Veya Bidonda Zeytin yapımı Tarifi Ağaçtan topladığımız veya satın aldığımız siyah olgunluktaki zeytinleri (kabuğu siyah ve zeytin eti şarabi veya pembe renkli) evimizde bidon veya teneke tipi zeytin olarak şu şekilde değerlendirebiliriz ![]() Aldığımız veya ağaçtan topladığımız yeşil veya rengi dönmüş (pembe) renkteki zeytinler önce yıkanır sonra bir veya üç yerinden derin olmayacak şekilde (çekirdeğe deymeyecek) çizilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tatlanan zeytinler muhafaza suyuna alınırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yeme durumuna gelen bu zeytinleri ambalaj suyuna alarak serin yerde muhafaza edebiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Teneke veya Bidonda Zeytin Yapımı: Ağaçtan topladığımız veya satın aldığımız siyah olgunluktaki zeytinleri (kabuğu siyah ve zeytin eti şarabi veya pembe renkli) evimizde bidon veya teneke tipi zeytin olarak şu şekilde değerlendirebiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu şekilde hazırlanan zeytinin içine konulduğu bidon teneke 3-4 günde bir sağa sola çevrilerek zeytin ile tuzun teması sağlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Yayınları |
![]() |
![]() |
|