Boğuluyorum Bu Şehirde |
|
|
#1 |
|
hayalet
|
Boğuluyorum Bu ŞehirdeÇiçekteyken yaprak dökmeğe başladı bir yanım Önce çiçekler- sonra yapraklar terk ediyor Uçurumlar çağırıyor beni Tutun ellerimden Çıkarın/girdaplardan yüreğimi- boğuluyorum bu şehirde Kemirgen sırtlan gibi duygular- aşındırıyor insan yanlarımı Akrep kıskacında soluyor düşler Neden bu kadar karardı her şey Hani nerede insanlar Yılanlar dolanıyor ayak izlerimde Boğazımda kör bir düğüm Boğuluyorum bu şehirde Yıldızlar kendi içlerine çekmişler İnadına ışıksız sokaklarda ölüm kol geziyor Sokak Lambaları kör Canavar yutmuş loş ışıkları Ay yüzünü saklıyor utancından Boğuluyorum bu şehirde Avuçlarımda camları parçalanıyor gençliğimin Tırnaklıyorum duvarın solgun yüzünü Parmak uçlarıma dökülüyor eti tırnağımın Kamçılıyor hisleri Arka yüzünü göremediğim duvarlarla sevişme isteği Yüreğimi asıyorum baş ucuma Odama sığmıyor düşlerim Alıp uzak zamanlara götürüyor beni hislerim Boğuluyorum bu şehirde Nettim size beyler bu kadar acımasız gelmeyin üstüme Alın sevdiğime-doğduğum yere götürün beni Köyüm kollar boğmazdı ![]() Çınarlar vardı dağlarımda- Yalnızlığa kanat geren Uçurumları bile yar diye saklardı duldasında Kayın ağaçları- Bedenlerini siper ederlerdi hain kurşunlara da- Bana kurşun sektirmezdi ![]() Yapraklarıyla örterdi fındık dalları üstümü Sularım hiç üşütmezdi Balıklar oynaşırdı derelerde Of pırıl pırıl sular düşlerimde Boğuluyorum bu şehirde Yağmur zamanlarında- Yakamoz mavisine tutulur deniz Yunuslar seker kıyılarında- En görkemli valsları ile- Alıp götürürlerdi yüreğimi Kumsallar beni çağırıyor Özlemlerim kaldı -yosun tutmuş sularda Karadeniz coşuyor yüreğimin orta yerinde Kızıldere gibi kucaklıyor- sırılsıklam özlemler Boğuluyorum bu şehirde Kararımı verdim kaçacağım bu şehirden Bir hırsız gibi aralıyorum Evimin dışa açılan kapısını Oda ne Yoksulluk çakal gibi pusu kurmuş kapıma Usulca cebime götürdüm elimi Çıplak tenimden başka bir şey yoktu Zulüm akrep Zulüm yengeç kıskacında Zulüm fabrika kapılarına asılı- Ekmeğimde- Aşımda- İşimde- yıllardır kan kustum bu şehirde… Zulüm baş ucumda Ev sahibi dikilen karşımda Çocuklar ellerim ayaklarım ve dizimde Eşimin yaşlı gözleri çalkanıyor içimde Boğuluyorum bu şehirde……… ABDULLAH ORAL
|
|