![]() |
Testisin Burulması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Testisin BurulmasıTestislerin her biri skrotum içinde birer sperm kanalı üzerinde asılı olarak bulunurlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Testisin burulması sık rastlanan bir olay değildir ![]() ![]() ![]() BELİRTİLER: Tek testiste ani ve genellikle şiddetli sancı; Skrotum içinde testislerden birinin yukarı çıkması; Bulantı ve kusma; Baygınlık hissi; Şişme; Âteş ![]() Testiste aniden veya ağır fiziksel hareketten sonra ortaya çıkan, ani şiddetli sancı ![]() TEŞHİS Aynı yerde dağılmayan şiddetli sancı ile birlikte bulantı, kusma, baygınlık hissi, ortada belirgin br neden yoksa (yaralanma, örselenme gibi) akla testis burulmasını getirir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Testiste keskin bir sancı hissedildiğinde hemen tıbbi yardım gereklidir ![]() ![]() Tıbbi müdahale olmadan burulan sperm karalının kendi kendine açılması pek söz konusu değildir Testis burulması durumunda doktor, testisi normal durumuna getirerek düzeltmek ve yerine tespit etmek için, hemen bir ameliyat yapacaktır ![]() ![]() BAŞKA TEDAVİLER Bazen doktorun burulmuş testisi dikkatle çevirerek eski haline getirmesi mümkündür ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Testisin Burulması |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Testisin Burulmasıbenim bu tarz bir sorunm var bir doktora elbette gidicem ama hep aksattım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Testisin Burulması |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Testisin BurulmasıSayın Alex, Sizin sorununuz aklıma başka bir sorunu getirdi ![]() ![]() ![]() ![]() Genelde üşüttüğünüz zamanlarda bunun olduğundan bahsetmişsiniz, belki de iltihabi bir durum var ![]() ![]() Saygılar ![]() |
![]() |
![]() |
|