Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Erkekler Kahvehanesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
burulması, testisin

Testisin Burulması

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Testisin Burulması

Testislerin her biri skrotum içinde birer sperm kanalı üzerinde asılı olarak bulunurlar Bu kanallarda testisleri besleyen kan damarları vardır Testislerin burulması vakasında, testis sperm kanalı etrafında döner ve bu durumda testise kan gitmez Bu sorun bazen hiçbir nedene bağlı olmaksızın, hatta bazen uykuda ortaya çıkar Bunun dışında ağır fiziksel hareketle de meydana gelebilir
Testisin burulması sık rastlanan bir olay değildir Daha çok küçük çocuklarda, bazen de ergenlik çağı civarında görülür Ancak her yaşta olabilir
BELİRTİLER:
Tek testiste ani ve genellikle şiddetli sancı;
Skrotum içinde testislerden birinin yukarı çıkması;
Bulantı ve kusma;
Baygınlık hissi;
Şişme;
Âteş
Testiste aniden veya ağır fiziksel hareketten sonra ortaya çıkan, ani şiddetli sancı
TEŞHİS
Aynı yerde dağılmayan şiddetli sancı ile birlikte bulantı, kusma, baygınlık hissi, ortada belirgin br neden yoksa (yaralanma, örselenme gibi) akla testis burulmasını getirir Öte yandan, aynı semptomlara skrotum içinde bir iltihaplanma veya bir tümör ce neden olabilir Testis burulması ile epididimitis -semptomları birbirine benzer, iki rahatsızlığı birbirinden ayırmanın bir yolu; ayakta iken acıyan testis kaldırmaktır Burulma varsa testis muhtemelen dalHa fazla acıyacak, epididimitis ise ağrı daha hafif olacaktır Bazı vakalarda, teşhisi doğrulamak ve test s burulmasını düzeltmek için cerrahi müdahale gere kebilir
Testiste keskin bir sancı hissedildiğinde hemen tıbbi yardım gereklidir Burulma 1-2 saat içince düzeltilmediği takdirde (çoğunlukla, ameliyatla), testis yeterince kan gitmemesi nedeniyle beslenerre-yeceği için körelecek ve bir ameliyatla çıkarılmas gerekecektir
Tıbbi müdahale olmadan burulan sperm karalının kendi kendine açılması pek söz konusu değildir
Testis burulması durumunda doktor, testisi normal durumuna getirerek düzeltmek ve yerine tespit etmek için, hemen bir ameliyat yapacaktır ilaveten, ileride ortaya çıkabilecek bir burulma olasılığını önlemek için, genellikle diğer testis de yerine tespit edilir
BAŞKA TEDAVİLER
Bazen doktorun burulmuş testisi dikkatle çevirerek eski haline getirmesi mümkündür Bu vakada, her ihtimale karşı testislerin (yeniden burulmayı önlemek üzere) ileride yapılacak bir ameliyatla yerlerine tespiti iyi olur

Alıntı Yaparak Cevapla

Testisin Burulması

Eski 08-18-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Testisin Burulması

benim bu tarz bir sorunm var bir doktora elbette gidicem ama hep aksattım çocukluğumdan beri ileri gelen bir sorun çoğunlukla üşüttüğümde ya da çarpma olursa testislerimden biri yukarı doğru çekiliyor ve hissediyorum kanalın burulduğunu ve kısa sürede kendiliğinden geçiyor yazıda denildiği üzere yukarı kaldırdığımda daha da acıyor ancak mastürbasyon sonunda kısa sürede kendine geliyor yumurtalık eski durumuna geliyor ve ağrı sancı kalmıyor çok az bazen ağrı oluyor ama şiddetli değil yani yok gibi oluyorhemen de geçiyor eğer bilgisi olan ya da uzamn biri varsa cevaplarsa sevinirim
Alıntı Yaparak Cevapla

Testisin Burulması

Eski 08-18-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Testisin Burulması

Sayın Alex,

Sizin sorununuz aklıma başka bir sorunu getirdi Yukarıda bahsedilen yazıdan sorununuz biraz farklı görünüyor Testisler sıcağa ve soğuğa karşı aşırı duyarlıdır Vücut sperm kalitesini korumak için testisleri büzer ve gevşetir Bahsetmiş olduğunuz sorun doğal olmasın?

Genelde üşüttüğünüz zamanlarda bunun olduğundan bahsetmişsiniz, belki de iltihabi bir durum var Uzman bir doktor kontrolünden sonra sorununuz kesinleşecektir

Saygılar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com