Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Erkekler Kahvehanesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kitleler, skrotumda

Skrotumda Kitleler

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Skrotumda Kitleler

Skrotumda yumru veya şişme; Belli yerlerde ağrı veya hassasiyet olasılığı Skrotumdaki kitlelerin çeşitli sebepleri vardır Bunlar, tümörler, kistler ve diğer iltihaplar, fiziksel örselenmeler ve kasık fıtığıdır
Tümörler selim veya habis olabilirler Testislerin kendilerinin içinde büyüyen tümörler çoğunlukla habis (kanser) olurlar, skrotumun içinde başka bir kısımda gelişen tümörler ise genellikle selimdir Testis kanseri bu bölümde daha ilerde anlatılacaktır
Ağrısız selim bir kist olan spermatik kist ya da spermatosel çok yaygın görülür Testisin üstünde epididimitise yapışık olarak gelişir Bu bölümde ilerde anlatılacak olan Hidrosel ve Varikosel de skrotumdaki ağrısız selim kitlelerdir Hematosel de skrotumda incinme sonucu ortaya çıkan bir kitledir ve kan birikiminden oluşmuştur Kasık fıtığı, bağırsaklardan bir bötümün skrotum içine kadar inerek onu şişirmesiyle ortaya çıkar
TEŞHİS
Skrotumdaki her türlü kitlenin doktor tarafından incelenmesi gereklidir Kitle bir tümörse habis olabilir Kesin bir teşhis konulabilmesi için tümörün ameliyatla çıkarılması gerekir Kan testleri ve ultrasonografi yöntemi, birçok zararsız kitleyi tümörlerden ayırmakta yardımcı olabilir
I SKROTUMDAKİ KİTLELER NE KADAR CİDDİDİR?
Habis tümörler tehlikelidir Kanser yayılmadan farkedilebilirse genellikle etkili bir şekilde tedavi edilebilir Skrotumdaki kitlelerin diğer nedenlerinden kasık fıtığı hariç hiçbirisi tedavi gerektirmez
TEDAVİ - AMELİYAT
Testiste tümör varsa tümörün ameliyatla alınması şarttır: Testis kanseri, testisin tümünün alınmasını ve muhtemelen ilave tedaviyi de gerektirir
Kasık fıtığı için genellikle ameliyat gerekli değildir

Alıntı Yaparak Cevapla

Skrotumda Kitleler

Eski 08-18-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Skrotumda Kitleler

Öncelikle merhabalar;

Hangi konuya yazacağım konusunda emin değildim ama sanırım en uygunu bu

Uzun bir zamandan beri, sol taraftaki testisimin üstünde ve torbanın içinde kitlelerin olduğunu fark etmiştim ama ister çocukluk deyin ister başka bir şey hep göz ardı ettim şu an yaşım 19 ve gördüğüm şey 8-10 tane küçük küçük diyeyim artık kitle mi denir yumru mu bilmiyorum da o tür şeylerin ve bir düzensizliğin olduğu sağ tarafla karşılaştırıncahafif bir ağrının da olduğunu söylemeliyim ama dikkatimi başka bir şeye verdiğimde fark etmiyorum yani o kadar rahatsız edici değil ama yine de bi ağrı var o taraftasağ testisimde hiçbir problem yok okuduklarımdan sonra gördüğüm kadarıylabu ne zamandan beri böyle inanın bilmiyorum uzun zaman olduğunu tahmin ediyorum şimdi söyleyeceğimle ilgisi var mı bilemiycem ama 7 veya 8 yaşlarındayken benden büyük birinin dizini kullanması sonucu darbe almıştım 10-15 dakka ağrı ve idrarımı döktükten sonra bir problem kaldığını düşünmedim hatırladığım kadarıylaneyse son olarak ben hiç bir zaman -tabii ki istemsiz şekilde- bi sorun olabileceği ihtimalini kabullenmedim belki de inkar ettim psikolojik olarak ama ne kadar hata ettiğimin şimdi farkındayım ve napmam gerektiği konusunda en küçük bir fikrim yok, yardımcı olmanızı istiyorum sorunum ne ve napmalıyım ?

Çok teşekkürler şimdiden

Alıntı Yaparak Cevapla

Skrotumda Kitleler

Eski 08-18-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Skrotumda Kitleler

Merhabalar,

Skrotumda bulunan kistlerin kanserleşme durumu söz konusu fakat sizin bahsettiğiniz üzere çocukluk çağlarında diz ile ağır darbe aldığınızı bildirmişsiniz Bu kistlerin sebeplerinin muhtemelen bu olduğunu düşünüyoru

Benim oğlum şu anda 30 yaşlarında 9 yaşlarındayken sizin bahsettiğiniz gibi bir arkadaşı dizi ile yumurtalıklarına vurmuştu Sol yumurtalığı normelden daha yukardaydı O gece ateşi çıktı ve şiddetli ağrı oluştu Bir haftaya kalmadan bir doktora muayene ettirdik ve yumurtalıklarından basit bir operasyon geçirdi Yumurtalığı biraz aşağıya indi ikinci bir operasyon gerekiyordu fakat çok ağladığı için yaptıramadık Bu konudan bildiğim kadarıyla hatırladıklarım sprem kalitesinde sol yumurtalığın daha önemli olduğu

Bahsettiğiniz olay çocukluktan farkedilmiyor fakat yaş ilerledikçe başımıza çeşitli sorunlar açabiliyor Ağrı hissetmeniz belki psikolojik olabilir fakat elinizle hissettiğiniz kistler yada sizin varlığını farkettiğiniz kistimsi oluşumların ilerleyen zamanlarda başınıza daha çok işler açabileceği muhtemel duruyor

Uzman bir doktorun incelemesi sonucunda belki operasyona bile gerek kalmayacak Yardım istemişsiniz benim bildiklerim bunlar ben sizin yerinizde olsam hemen bir doktora giderim Hiç vakit kaybetmem Sorun ne ise kökünden çözülür Şuanda 19 yaşındasınız çok gençsiniz bu yaşta yumurtalıklarınızdan geçireceğiniz operasyon çok kısa sürede düzelir İlerde siz evlenince yaş ilerleyince herhangi bir operasyon uzun sürelerde iyileşir Her mahallede sağlık ocakları bulunuyor Ücretsiz olarak muayene olup sağlık ocağındaki doktordan hastane yada konusunda uzman bir doktor tavsiyesi alabilirsiniz

Acil şifalar

Alıntı Yaparak Cevapla

Skrotumda Kitleler

Eski 08-18-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Skrotumda Kitleler

Sayın bernas;

İlgilendiğiniz ve cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim

Ben de bu darbeden dolayı kistlerin olabileceğini düşünüyordum, yarın sabah ilk işim hastaneye gitmek olacakDediğiniz gibi daha sonra başıma daha büyük dertler açabilir en iyisi şu anda bunula yüzleşmek galibaUmuyorum basit bi operasyonla halledilebilecek bir şeydir ve etkileri ileride olmaz en çok bundan korkuyorum

Tekrar teşekkürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Skrotumda Kitleler

Eski 08-18-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Skrotumda Kitleler

Sonuçta vücudunuzun bir parçası olsa dahi dışta yer alan bir bölge Oğlum yumurtalık ile beraber sünnet operasyonu geçirmişti Sünnet operasyonundan bile daha kolay diyebilirim Sünnette yaşanacak aksilikler çok vahim sonuçlar doğurabiliyor Yumurtalığındaki yaralar daha çabuk iyileşmişti fakat sünnetten dolayı rahat bir şekilde yürüyebilmesi 10 günü bulmuştu Bu nedenle içiniz rahat olsun

Şimdiden geçmiş olsun

Saygılar

Alıntı Yaparak Cevapla

Skrotumda Kitleler

Eski 08-18-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

Skrotumda Kitleler

Tekrar Merhabalar;

Bugün doktora gittim hemen sonucu söyleyeyim yanlış tahmin etmişim o şişkinlikler damardan kaynaklanıyormuş yani varikosel teşhisi konuldu

Tek tedavisi ameliyatmışDoktor doğuştan olabileceğini söyledi, sperm tahlili istedi tahlil sonucunda benim için normal değerler çıktı ama devamlı kontrol ettirmem gerekiyormuş 6 ayda bir aralığında, sperm sayısında azalma olduğu an ameliyat istediGerçi şu anda da istersen ameliyat olabilirsin dedi ama beklememi önerdi evlendiğinde çocuğun olmazsa başvurursun dediKısırlık yaratabiliyomuş bu rahatsızlığı olanların %10-15 civarındaki kısmındaumarım öyle bir şey olmaz

Detaylı bilgi için yandakine tıklayabilirsiniz, Varikosel

Alıntı Yaparak Cevapla

Skrotumda Kitleler

Eski 08-18-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

Skrotumda Kitleler

Merhabalar yeniden,

Doktora görünmeniz muayene olmanız nekadar da yerinde bir karar olmuş İçimiz rahatladı şimdi

Spemleriniz normal sayıdaymış yaşınızda genç, devamlı da muayene olacaksınız 6 ayda bir, fazla dert edilip kafaya takmanıza değmez

Varikosel anormal şekilde ilgisiz bırakılınca kısırlık yaratabiliyor 6 ayda bir gelin demiş doktor hiç sorun teşkil etmeyecek İleride çocuğunuz olunca, evlenince ilerleme olursa doktorunuzun isteği üzerine operasyon olabilir

Kusura bakmayın fakat doktorunuz eminim size demiştir Ağabeyimde varikosel başlangıcı vardı cinsel birleşmeden sonra ısıyı gidermek için soğuk su tavsiye edilmişti kendisine Cinsel birleşmeden sonra yada fazla ısı olduğu durumlarda ilerlemesi hızlanabiliyormuş

Son olarak kısırlık durmunuzun söz konusu olabileceğini de dert etmeyin lütfen öyle ilgisiz insanlar var ki son noktaya kadar doktora gitmezler gittiklerinde de iş işten geçer İşte bu kişiler 10-15 lik yüzdeleri oluşturuyorlar

Çok geçmiş olsun

Saygılar

Alıntı Yaparak Cevapla

Skrotumda Kitleler

Eski 08-18-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi

Skrotumda Kitleler

Valla ne desem bilemiyorum, kaç gündür derdime ortak oldunuz sıkıntılı zamanlar oldu benim için baya ama içimi rahatlatma konusunda birebirsinizSöyledikleriniz hem çok doğru hem de moral verici gerçekten çok teşekkür ediyorum size

Dünden beri ben de baya araştırdım bu konuyu çok şiddetli ağrı olmadıkça ve değerler normal oldukça ameliyatı gerek görülmeyebiliyormuşO yüzden dediğiniz gibi ben de devamlı kontrole gideceğim artık, takipçisi olduktan sonra bir sorun olacağını düşünmüyorum

Ağabeyinize tavsiye edilen şey direkt olarak söylenmedi doktor tarafından bana ama okuduklarım kadarıyla fazla ısı spermleri bozmayı hızlandırabiliyomuş varioksel'de, yani dediğiniz mantıklı geldi bana da aklımın bir köşesinde olacak mutlaka

Kısırlık konusunda da şimdiden öngörmek mümkün değilmiş yani çocuk isteyeceğim zamanı beklemek lazım sanırım eğer olur da bu %10-15'lik kısım içinde olursam ameliyat sonucu %90'lara varan başarı sağlanıyormuş

Bu orandan sonra içimin baya bir rahatlaması gerek tabi ama yine de insan bu tür şeylerle uğraşınca -hele hele biz erkekler için hassas bir konuda- sinir falan kalmıyor haliyle psikolojik olarak etkilendim diyeyim bu konudanAma sonuç olarak daha kötü bir durum/sonuç olabilirdi olmadı bunun için seviniyorum

Çok teşekkürler tekrar, minnettarım (:

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com