![]() |
Skrotumda Kitleler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Skrotumda KitlelerSkrotumda yumru veya şişme; Belli yerlerde ağrı veya hassasiyet olasılığı ![]() ![]() ![]() Tümörler selim veya habis olabilirler ![]() ![]() ![]() Ağrısız selim bir kist olan spermatik kist ya da spermatosel çok yaygın görülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TEŞHİS Skrotumdaki her türlü kitlenin doktor tarafından incelenmesi gereklidir ![]() ![]() ![]() ![]() I SKROTUMDAKİ KİTLELER NE KADAR CİDDİDİR? Habis tümörler tehlikelidir ![]() ![]() ![]() TEDAVİ - AMELİYAT Testiste tümör varsa tümörün ameliyatla alınması şarttır: Testis kanseri, testisin tümünün alınmasını ve muhtemelen ilave tedaviyi de gerektirir ![]() Kasık fıtığı için genellikle ameliyat gerekli değildir |
![]() |
![]() |
![]() |
Skrotumda Kitleler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Skrotumda KitlelerÖncelikle merhabalar; Hangi konuya yazacağım konusunda emin değildim ama sanırım en uygunu bu ![]() Uzun bir zamandan beri, sol taraftaki testisimin üstünde ve torbanın içinde kitlelerin olduğunu fark etmiştim ama ister çocukluk deyin ister başka bir şey hep göz ardı ettim şu an yaşım 19 ve gördüğüm şey 8-10 tane küçük küçük diyeyim artık kitle mi denir yumru mu bilmiyorum da o tür şeylerin ve bir düzensizliğin olduğu sağ tarafla karşılaştırınca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok teşekkürler şimdiden ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Skrotumda Kitleler |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Skrotumda KitlelerMerhabalar, Skrotumda bulunan kistlerin kanserleşme durumu söz konusu fakat sizin bahsettiğiniz üzere çocukluk çağlarında diz ile ağır darbe aldığınızı bildirmişsiniz ![]() ![]() Benim oğlum şu anda 30 yaşlarında 9 yaşlarındayken sizin bahsettiğiniz gibi bir arkadaşı dizi ile yumurtalıklarına vurmuştu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bahsettiğiniz olay çocukluktan farkedilmiyor fakat yaş ilerledikçe başımıza çeşitli sorunlar açabiliyor ![]() ![]() Uzman bir doktorun incelemesi sonucunda belki operasyona bile gerek kalmayacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Acil şifalar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Skrotumda Kitleler |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Skrotumda KitlelerSayın bernas; İlgilendiğiniz ve cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim ![]() Ben de bu darbeden dolayı kistlerin olabileceğini düşünüyordum, yarın sabah ilk işim hastaneye gitmek olacak ![]() ![]() ![]() Tekrar teşekkürler |
![]() |
![]() |
![]() |
Skrotumda Kitleler |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Skrotumda KitlelerSonuçta vücudunuzun bir parçası olsa dahi dışta yer alan bir bölge ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdiden geçmiş olsun ![]() Saygılar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Skrotumda Kitleler |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Skrotumda KitlelerTekrar Merhabalar; Bugün doktora gittim hemen sonucu söyleyeyim yanlış tahmin etmişim o şişkinlikler damardan kaynaklanıyormuş yani varikosel teşhisi konuldu ![]() Tek tedavisi ameliyatmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Detaylı bilgi için yandakine tıklayabilirsiniz, Varikosel |
![]() |
![]() |
![]() |
Skrotumda Kitleler |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Skrotumda KitlelerMerhabalar yeniden, Doktora görünmeniz muayene olmanız nekadar da yerinde bir karar olmuş ![]() ![]() Spemleriniz normal sayıdaymış yaşınızda genç, devamlı da muayene olacaksınız 6 ayda bir, fazla dert edilip kafaya takmanıza değmez ![]() Varikosel anormal şekilde ilgisiz bırakılınca kısırlık yaratabiliyor ![]() ![]() ![]() Kusura bakmayın fakat doktorunuz eminim size demiştir ![]() ![]() ![]() Son olarak kısırlık durmunuzun söz konusu olabileceğini de dert etmeyin lütfen öyle ilgisiz insanlar var ki son noktaya kadar doktora gitmezler gittiklerinde de iş işten geçer ![]() ![]() Çok geçmiş olsun ![]() Saygılar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Skrotumda Kitleler |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Skrotumda KitlelerValla ne desem bilemiyorum, kaç gündür derdime ortak oldunuz sıkıntılı zamanlar oldu benim için baya ama içimi rahatlatma konusunda birebirsiniz ![]() Dünden beri ben de baya araştırdım bu konuyu çok şiddetli ağrı olmadıkça ve değerler normal oldukça ameliyatı gerek görülmeyebiliyormuş ![]() ![]() Ağabeyinize tavsiye edilen şey direkt olarak söylenmedi doktor tarafından bana ama okuduklarım kadarıyla fazla ısı spermleri bozmayı hızlandırabiliyomuş varioksel'de, yani dediğiniz mantıklı geldi bana da aklımın bir köşesinde olacak mutlaka ![]() Kısırlık konusunda da şimdiden öngörmek mümkün değilmiş yani çocuk isteyeceğim zamanı beklemek lazım sanırım eğer olur da bu %10-15'lik kısım içinde olursam ameliyat sonucu %90'lara varan başarı sağlanıyormuş ![]() Bu orandan sonra içimin baya bir rahatlaması gerek tabi ama yine de insan bu tür şeylerle uğraşınca -hele hele biz erkekler için hassas bir konuda- sinir falan kalmıyor haliyle psikolojik olarak etkilendim diyeyim bu konudan ![]() ![]() Çok teşekkürler tekrar, minnettarım (: |
![]() |
![]() |
|