![]() |
Cengiz Aytmatov (1928 - 2008) |
![]() |
![]() |
#1 |
[KAPLAN]
|
![]() Cengiz Aytmatov (1928 - 2008)![]() Kişisel Yaşamı 12 Aralık 1928 tarihinde Kuzeybatı Kırgızistan'daki Talas eyaletinin Şeker köyünde doğdu ![]() ![]() Gençliği sıkıntılı bir döneme denk gelmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köyünden, Kazakistan'a giderek Cambul Veterinerlik Teknik Okulu'nda okudu ![]() ![]() ![]() Yazmaya bu yıllarda Pravda gazetesinde başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 10 Haziran 2008 tarihinde Almanya'da vefat etti ![]() Siyasal Yaşamı Cengiz Aytmatov; edebi çalışmalarına ek olarak, Avrupa Birliği, NATO, UNESCO ve Benelüks ülkelerinin Kırgız delegeliğini üstlenmiştir ![]() ![]() Yapıtlarından Bazıları Zorlu Geçit (1956) Yüzyüze (Лицом к лицу, 1957) Cemile (Kırgız Türkçesi Жамийла, Rusça Джамиля, 1958) İlk Öğretmenim (Первый учитель, 1962) Dağlar ve Steplerden Masallar (Повести гор и степей, 1963) Elveda, Gülsarı! (Прощай, Гульсары, 1966) ![]() Beyaz Gemi (Kırgız Türkçesi, Ак кеме : Ak Keme) (RusçaБелый пароход, 1970) Selvi Boylum Al Yazmalım (1970) ![]() Fuji-Yama (Восхождение на Фудзияму, Fuji Dağının Tepesi 1973) Gün Olur Asra Bedel ,(Kırgız Türkçesi Кылым карытар бир күн),(Rusça И дольше века длится день, 1980), Darağacı - Disi kurdun Rüyalari (Плаха, 1988) Toprak Ana ![]() Cengiz Han'a Küsen bulut Çocukluğum Kırmızı Elma Dağlar Devrildiğinde-Ebedi Nişanlı (Son romanı - 2007) Gün Olur Asra Bedel Dişi Kurdun Rüyaları |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Cengiz Aytmatov (1928 - 2008) |
![]() |
![]() |
#2 |
kezban
|
![]() Cevap : Cengiz Aytmatov (1928 - 2008)vefatını duydugumda ağlamamak için kendimi zor tutmuştum ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|