Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
araştırma, eğitim, hastanesi, şanlıurfa

Şanlıurfa Eğitim Ve Araştırma Hastanesi

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şanlıurfa Eğitim Ve Araştırma Hastanesi

Şanlıurfa'nın Şehitlik ve hızmalı köprü mevkii arasında bulunan;

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinin tarihi yarım yüzyılı aşmakla beraber kurtuluş savaşı ve türkülere konu olmuş bir yapıya ve hizmete sahiptir
1904 yılında Şanlıurfa Mutasarrıfı Ethem Bey tarafından inşa ettirilen,tarihi binada ilk olarak Poliklinik hizmetleri verilmiştir
1943 yılında "Millet Hastanesi" adı altında hastane hizmetlerine başlamıştır 1962 Yılında 3 katlı A blok Verem pavyonu olarak hizmete girmiş, 1972 yılında B blok yine 3 katlı olarak inşa edilmiş, hastane 200 yataklı kapasiteye çıkartılmıştır

2004 yılına kadar Şanlıurfa Devlet Hastanesi olarak A,B,C ve D blokları halinde sağlık hizmetlerine devam etmiştir
İlimizin gittikçe artan nüfus yoğunluğu ile birlikte ihtiyaçların artmasında dolayı gerek binanın fiziki yapısı gerekse personel eksikliğini gidermek için;

1998 Sağlık ve Bayındırlık Bakanlığının ortak çalışmaları sonucunda Şanlıurfa ilinin Esen tepe semtinde Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatına başlandı

14 mart 2004 yılında dönemin Sağlık Bakanı Recep AKDAÐ' ın katılımıyla hizmete açıldı Eski ve Tarihi hastane binası Şanlıurfa Diş hastanesine ve diğer blokları da Şanlıurfa Çocuk Hastanesine dönüştürülerek sağlık hizmetlerine başlamış ve devam etmektedir Tarihin bu şifa sayfasında yer alan ve emeği geçen her şahsın birer inci kalıntısı gibi hatırlanmasını diliyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com