![]() |
Şanlıurfa Eğitim Ve Araştırma Hastanesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şanlıurfa Eğitim Ve Araştırma HastanesiŞanlıurfa'nın Şehitlik ve hızmalı köprü mevkii arasında bulunan; Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinin tarihi yarım yüzyılı aşmakla beraber kurtuluş savaşı ve türkülere konu olmuş bir yapıya ve hizmete sahiptir ![]() 1904 yılında Şanlıurfa Mutasarrıfı Ethem Bey tarafından inşa ettirilen,tarihi binada ilk olarak Poliklinik hizmetleri verilmiştir ![]() 1943 yılında "Millet Hastanesi" adı altında hastane hizmetlerine başlamıştır ![]() ![]() 2004 yılına kadar Şanlıurfa Devlet Hastanesi olarak A,B,C ve D blokları halinde sağlık hizmetlerine devam etmiştir ![]() İlimizin gittikçe artan nüfus yoğunluğu ile birlikte ihtiyaçların artmasında dolayı gerek binanın fiziki yapısı gerekse personel eksikliğini gidermek için; 1998 Sağlık ve Bayındırlık Bakanlığının ortak çalışmaları sonucunda Şanlıurfa ilinin Esen tepe semtinde Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatına başlandı ![]() 14 mart 2004 yılında dönemin Sağlık Bakanı Recep AKDAÐ' ın katılımıyla hizmete açıldı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|