|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dair, değişiklik, eğitimöğretim, kemal, namık, sağlık, sınav, yapılmasına, üniversitesi, yüksekokulları, yönetmeliğinde, yönetmelik |
![]() |
Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulları Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 09-04-2010 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulları Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 09-04-2010[/b] Namık Kemal Üniversitesinden: NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAÐLIK YÜKSEKOKULLARI EÐİTİM-ÖÐRETİM VE SINAV YÖNETMELİÐİNDE DEÐİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 : 2/4/2007 tarihli ve 26481sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulları Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 17 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir ![]() "MADDE 17 :(1) Bir yarıyıllık eğitim-öğretim süresi içerisinde yapılacak sınavlar; ara sınavlar, yarıyıl/yıl sonu sınavları, bütünleme sınavları, mazeret sınavları, tek ders sınavları ve ek sınavlardır ![]() ![]() (2) Bir dersin her yarı yılda en az bir ara sınavı yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (3) Yarıyıl/yıl sonu sınavları; sona eren yarıyıl/yıl içinde öğretimi tamamlanan derslerden öğrencinin başarı durumunu belirlemek üzere yapılan sınavlardır ![]() Müdürlük tarafından, sınavlardan en az iki hafta önce ilan edilir ![]() ![]() (4) Yarıyıl/yıl sonu sınavlarına girme hakkı kazanan, ancak bu sınavlara mazeretli veya mazeretsiz giremeyen öğrenciler ile girdiği halde başarısız olan öğrenciler bütünleme sınavına girerler ![]() ![]() sınavlarına katılamayan öğrenciler, sınavların bitiminden itibaren bir hafta sonra yapılacak mazeret sınavlarına katılır ![]() ![]() (5) Mezun olması için tek dersi kalan öğrencilerin daha sonraki dönemlere ait olan ve bu Yönetmelikte verilen sınav hakkını, bir yarıyılda bir defadan fazla olmamak koşulu ile daha önce kullanabilmelerine, ilgili yönetim kurulu tarafından karar verilebilir ![]() ![]() ![]() ![]() (6) Ek sınavlar; 2547 sayılı Kanunun 44 üncü maddesi uyarınca azami öğrenim süresini kullanmış, ancak mezun olamamış öğrencilere tanınan sınavlardır ![]() MADDE 2 :Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir ![]() "MADDE 18 :(1) Sınav sonuçları en geç sınav tarihini izleyen bir hafta içinde öğretim elemanınca öğrenci işleri otomasyonuna kaydedilerek duyurulmuş olur ![]() ![]() ![]() ![]() MADDE 3 :Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir ![]() "a) Sınavlar, tam not 100 üzerinden değerlendirilir ![]() ![]() ![]() ![]() MADDE 4 :Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer ![]() MADDE 5 :Bu Yönetmelik hükümlerini Namık Kemal Üniversitesi Rektörü yürütür ![]() Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmi Gazete'nin Tarihi Sayısı 2/4/2007 26481 Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmi Gazete'nin Tarihi Sayısı 6/1/2010 27454 Resmi Gazete Sayı : 27547 Resmi Gazete Tarih : 09-04-2010 |
![]() |
![]() |
|