Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alinin, hazreti, hristiyan, zırhı

Hristiyan ve Hazret-i Ali'nin Zırhı...

Eski 06-05-2008   #1
su perisi

Hristiyan ve Hazret-i Ali'nin Zırhı...

Hazret-i Ali (ra)'ın, halifeliği zamanında, Kufe'de zırhı kayboldu Bir müddet sonra bir Hrıstiyan'ın yanında ortaya çıktı Hazret-iAli (ra) onu hakimin huzuruna götürdü
-Bu zırh benim malımdır; onu ne sattım, ne de birine bağışladım; şimdi onu, bu adamın yanında buldum,diye iddia etti
Hakim:
-Halife iddiasını söyledi, sen ne dersin? diye Hıristiyan'a sordu O, bu zırhın, kendi malı olduğunu, aynı zamanda halifenin sözünü yalanlamadığını, söyledi
Hakim Hazret-i Ali (ra)'na dönerek
- Sen iddia ettin, bu şahıs ise inkar ediyor Bu durumda iddian için şahit getirmen lazım, dedi
Hazret-i Ali (ra) güldü ve
- Hakim doğru söylüyor, şimdi şahit getirmem gerek, fakat hiç bir şahidim yok, dedi
Hakim, iddia edenin şahidinin olmamasına dayanarak, hrıstiyan'ın lehine karar verdi O da zırhı aldı ve gitti
Fakat, zırhın, kimin malı olduğunu daha iyi bilen Hristiyan' ın, bir kaç adım yürüdükten sonra vicdanı uyandı ve geri dönerek
- Böylesine bir hükümet ve davranış şekli alelade insanların keyfinden değil, peygamberlerin hükümet tarzıdır, dedi ve
- Zırh Ali'nindir' diye itiraf etti
Kısa bir zaman sonra, onu, müslüman olarak Hazret-iAli (ra)'ın sancağı altında, Nehrivan harbinde, savaşırken gördüler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com