Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açma, eÐitim, ilkyardim, işlemleri, merkezi, ruhsat

İlkyardim EÐİtim Merkezi Açma (Ruhsat) İşlemleri

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İlkyardim EÐİtim Merkezi Açma (Ruhsat) İşlemleri

İLKYARDIM EÐİTİM MERKEZİ UYGUNLUK BELGESİ

İŞLEM BİLGİLERİ

İşlem Adı

İLKYARDIM EÐİTİM MERKEZİ UYGUNLUK BELGESİ

Kurum Adı

İl Sağlık Müdürlüğü

Kısa Bilgi

İlkyardım eğitici eğitimi ve ilkyardım eğitimi veya bunlardan sadece birisini vermek amacıyla faaliyet gösteren ilkyardım eğitim kuruluşu İlkyardım Eğitim Merkezi Uygunluk Belgesi almalıdır

Başvuru Koşulları

lkyardım eğitimi,

Azami yirmi kişinin eğitim görebileceği,

Katılımcıların tamamının birbirlerini görebilmeleri için masa ve sandalyelerin 'U' şeklinde düzenlendiği,

Orta kısımda uygulamaların yapılabilmesine olanak veren yeterli bir alanın bulunduğu,

Kişi başına asgari üç buçuk metrekarelik kullanım alanı olan,

İdare odası,

Eğitmen odası,

Lavabo ve tuvaletin bulunduğu mekanlarda verilir

Gerekli Belgeler

1-Merkezin ünvanını, sahibini veya sahiplerini, faaliyet göstereceği adresini belirten ve merkezin açılışı ile ilgili işlemlerin başlatılmasını talep eden başvuru dilekçesi,

2- Merkez, bir ticaret şirketi tarafından açılacak ise ticaret sicil gazetesinin örneği

3-Vakıf veya derneklerden noter tasdikli tüzük veya ana sözleşmenin bir örneği,

4- Mesul müdürün TC Kimlik Numarası

5-Merkezlerde çalışacak eğitimcilerin ve mesul müdürün, Bakanlıkça verilmiş veya onaylanmış İlkyardım Eğitimcisi Sertifikaları nın birer örneği, mesul müdür sertifikasının aslı, merkezin ilgili biriminde asılı bulunacaktır,

6-Merkezde çalışacak ilkyardım eğitimcilerinin, herhangi bir kamu kuruluşunda görev yapıp yapmadıklarını beyan edenlerin dilekçeleri ile görev yaptıklarının beyan edenlerin dilekçe ekinde görev yaptıkları kamu kurum ve kuruluşlarından 2368 sayılı Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanunda öngörülen tazminatların, söz konusu sağlık personeli için düzenlenecek personel çalışma belgesinin tarihinin bildirilmesinden itibaren, maaşlarında kesilmeye başlanacağını bildirir belgeleri,

7-Merkezin bütün odalarını gösterir krokisi,

8-Yönetmeliğin EK-5 sayılı cetvelinde gösterilen mesul müdür tarafından imzalanmış; araç, gereç vb Malzeme listesi ile, Genel Müdürlükçe onaylanmış eğitim müfredatının, kitap slayt, broşür vb Her türlü eğitim materyalinin onay belgesi,

9-İlgili mevzuata göre, yangına karşı gereken tedbirlerin alındığına dair yetkili mercilerden alınan belge,

Yukarıdaki belgelerin tamamı 2 nüsha olarak hazırlanır

Kamu kurum ve kuruluşlarında açılacak merkezlerde, 1, 5, 8 maddelerde belirtilen belgeler ve eğitimin yapılacağı mekanın krokisi istenir

İşlem Adımları

Merkez açacak olanlar, bizzat kendileri veya mesul müdürleri vasıtasıyle, Müdürlüğe bir dilekçe ile başvururlar Başvuruya istinaden, Müdürlük Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi denetim ekibince, fiziki mekan, ilkyardım araç-gereçleri yerinde görülerek, bir ön inceleme raporu hazırlanır

Ön inceleme raporu uygun olan başvurular yukarıdaki belgeler iki nüsha olarak bir dosya halinde hazırlanır

Başvuru dosyası Müdürlük tarafından incelenerek eksiklikleri var ise, ilgililere yazılı olarak bildirilir Başvuru dosyasının Acil Sağlık Hizmetleri Şubesince incelenmesi sonucunda uygun görülen merkezlere, Müdürlük tarafından İlkyardım Eğitim Merkezi Uygunluk Belgesi, Mesul Müdürlük Belgesi, İlkyardım Eğitimcisi Çalışma Belgesi düzenlenir Belgelerin aslı, mesul müdüre imza karşılığında verilir, suretleri başvuru dosyasında saklanır

Başvuru Yeri

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi

Adres: İki Eylül Cad PTT Başmüdürlüğü Binası Kat:5 No:515- ESKİŞEHİR

Tel : ( 0 222 ) 231 32 00-231 32 17-231 32 18

Fax: ( 0 222 ) 230 30 89-( 0 222 ) 230 80 49

Başvuru Şekli

Postayla yapılan başvurular kabul edilmez

Şahsen yapılmayan bir başvuru,ilgili şahsın vereceği noter tasdikli vekaletname ile mümkündür

Özel Durumlar

Merkezleri müstakil olarak veya başka bir özel öğretim kurumunda program ilavesi olarak açılırGenel Müdürlük, Eğitim Hastaneleri, Tıp Fakülteleri, Kızılay ve Sivil Savunma Genel Müdürlüğü hizmet verdikleri mekanlarda aynı zamanda eğitim de verebilirler Acil Sağlık Hizmetleri Komuta Kontrol Merkezleri ve İstasyonları bünyelerinde, acil tıbbi yardıma destek olarak ilkyardım eğitiminin yaygınlaştırılması amacı ile, eğitimci eğitimi ve ilkyardım eğitimi düzenleyebilir

Kaynak: Eskişehir Sağlık Mudurlugu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com