![]() |
Gmp Denetimi İçin Temin Edilmesi Gereken Bilgi Ve Belgeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gmp Denetimi İçin Temin Edilmesi Gereken Bilgi Ve BelgelerGMP DENETİMİ İÇİN TEMİN EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER [*] Üretim Yerine Ait; [*] Güncel Site Master File (PIC/S kılavuzu doğrultusunda hazırlanmış) 2- İthal edilmesi planlanan ürün/ürünlerin üretim hattını/sahasını kapsayan tesise ait güncel denetim raporu (İngilizce veya Türkçe), varsa üretim yerinde alınan düzeltici ve önleyici faaliyetler ![]() 3- Farmasötik form bazında tesis/üretim alanlarını gösteren, temiz hava sınıfını içeren, ayrıca personel ve malzeme akışının da yer verildiği okunaklı, A3 kağıda basılmış krokiler ![]() 4- Validasyon master planı; (GMP Kılavuzu Ek:13 veya Eudralex Volume 4 Annex 15 doğrultusunda hazırlanmış) firmada yapılan tüm validasyonların (hava, su, bilgisayar sistemleri, temizlik, proses… v ![]() ![]() ![]() 5- SOP listesi ![]() [*] İthalatı yapılması planlanan ürün/ürünlere ait; 1- Ürünlerin saklama şartlarını (sıcaklık, nem) içerir liste (Stabilite raporları istenmez) 2- Üretim akış şeması ve üretimin tüm aşamalarını açıklayan özet bilgi, 3- Ürün ve etkin madde spesifikasyonları; 4- Kullanılan analitik metotların liste halinde verilmesi ve esas alınan farmakopenin belirtilmesi; 5- Ürün/ürünler soğuk zincire tabi ve firma tarafından başka ülkelere de ihraç ediliyor ise ülkemize sevkiyat ile benzer özellik gösteren (mesafe, iklim şartları, sevkiyat süreci v ![]() ![]() ![]() 6- Ülkemize sevkiyat aşamasında hangi şartlara uyulacağı: hangi taşıma vasıtası kullanılacağı, hangi ekipman kullanılacağı (örneğin soğuk zincire tabi ürünler için strafor, data logger v ![]() ![]() ![]() NOT: [*] Yukarıda istenilen bilgi/belgelerin belirtilen sıra ve Türkçe tercümeleri (Denetim raporu İngilizce de olabilir) ile birlikte basılı döküman olarak gönderilmesi, 2- Denetim esnasında denetime konu tüm belgelerin üretim yerinde İngilizce olarak hazır bulundurulmasının temin edilmesi ![]() 3- Dosya içeriği uygun bulunduğunda tüm dosya içeriğini kapsayan 2 adet CD ve makbuz ayrıca istenecektir ![]() |
![]() |
![]() |
|