Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cezası, erkeğin, namusa, saldıran

Namusa Saldıran Erkeğin Cezası

Eski 06-03-2008   #1
gülgüzeli

Hüzeyl kabilesinden Medineli Hamele, devesine binmiş, kırda gidiyordu İlerideki vahada koyunlarını otlatan Raşid’in kızı Es’ile’yi gördü
Es’ile, koyunları sürerken rüzgâr yüzündeki örtüyü sıyırmış, onun sahip olduğu fıtrî güzelliği gören Hamele, fikrini bozmaya niyet etmişti

Sürüye yaklaşınca devesini çökertip dizlerinden bağladı, yalnız bulunan Es’ile’ye seslendi:

– Es’ile, beni reddetme Seninle beraber olalım

Es’ile’nin cevabı makuldü:

– Buradan derhal uzaklaş İyi niyet sahibi isen babama müracaat et Beni eş olarak iste O seni reddetmez

Fakat Hamele’de iyi niyet yoktu Sadece geçici ve zevkli bir macera yaşamayı düşünüyordu Es’ile’ye doğru yürüdü Es’ile, başka çıkış yolu kalmadığını anlayınca bütün cesaret ve hiddetini toplayarak namusunu savunmaya karar verdi Kapışmada çok sürmeden Hamele’yi yere yatıran Es’ile:

– Def olup gidecek misin, yoksa başını parçalayayım mı? dedi

Hamele söz verdi Hemen def olup gideceğini söyledi Ne yazık ki yatırıldığı yerden kalkar kalkmaz hücumunu tekrarladı Es’ile yine bir hamlede onu yere yatırdı Hareketsiz hale getirerek teklifini tekrarladı

– Buradan def olup gidecek misin, yoksa şu taşla başını parçalayayım mı?

Bu zor karşısında kesin söz veren Hamele, yine yakasını sıyırdı Ne yazık ki, sözünde bu sefer de durmadı, yalnız bulduğu Es’ile’ye hücumunu tekrarladı Es’ile güçlü ve hiddetliydi Onu yere yıkıp göğsü üzerine çöktü Başına yanındaki büyük bir taş parçasıyla öylesine vuruşlar vurdu ki, mütecaviz Hamele, artık yerinden kalkamaz, kalksa bile hücumunu tekrar edemez hale geldi

Bundan sonra koyunlarını sürerek oradan uzaklaşan Es’ile, böylece şerefini korumuş, namusuna leke kondurmamıştı Az sonra oradan geçen bir yolcu kafilesindeki Hüzeylliler Hamele’yi tanıdılar

– Ne oldu sana böyle Hamele? dediler Hamele:

– Sormayın, devem beni yere attı, düşünce böyle oldum, dedi

– Deven burada dizlerinden bağlı, şu taşta da kan var, ayrıca başında da taşın açtığı yaralar görünüyor, deyince kızardı:

– Ne diyorsam öyle, daha ne inceliyorsunuz, beni deveme bindirip evime götürün, dedi

Hamele’yi evine götürdüler Birkaç gün yattıktan sonra iyi olma ümitleri kaybolmaya başladı Kendisine sordular:

– Başına bu durum sebebiyle ölüm gelecek olursa kimi dava edelim, kan diyetini kimden isteyelim?

Titrek sesle açıkladı:

– Kanımdan, Es’ile’den başkası sorumlu değildir Bu cümle, Hamele’nin son sözleriydi Başı yana düşüverdi

Hüzeyl ileri gelenleri toplanıp Resûlüllah’a geldiler:

– Oğlumuz Hamele’nin kanını, Raşid ödeyecektir Dava ediyoruz

Resûlüllah Hazretleri Raşid’i çağırttı

Raşid’in asıl adı Zalim’di Resûlüllah, İslâm’a girince Zalim ismini Raşid olarak değiştirmişti Durumu anlayan Raşid:

– Benim öyle bir ölümden haberim yok Ne gördüm, ne de işittim, deyince:

– Ya Resûlâllah, Raşid’in kendi değil, kızı Es’ile’dir katil, dediler

Az sonra Es’ile yakalanarak getirildi

– Es’ile, bak senin Hamele’yi öldürdüğünü iddia ediyorlar, ne dersin?

Es’ile dalgın, aynı zamanda tereddütlü idi Sadece:

– Hiç kadın erkeği öldürebilir mi? diyebildi

Ancak bu sözün gerçek bir müdafaa olmadığını hemen anladı Sonra vahiy gelerek Allah’ın Resûlü’ne olayı haber vereceğini de düşündü Hadiseyi aynen anlatmaya karar verdi

– Üç defa üzerime yürüdü, iki defa yatırıp söz aldım Defolup gideceğine söz verdi Kurtulunca üçüncü defa üzerime geldi Ben de şerefimi ve namusumu müdafaa için başını yaraladım, bana hücum edemez hale getirerek kaçıp kurtuldum Sonra öğrendim ki, o yaralardan ölmüş

Hüzeylliler hep birlikte bağrıştılar

– Suçunu itiraf etmiştir, diyetimizi isteriz Resûlüllah Hazretleri de kararını açıkladı:

– Es’ile namusunu müdafaa etmiştir Mütecaviz Hamele de kanını heder etmiştir Böylece dava bitmiş, diyet ortadan kalkmıştır Hüzeylliler süklüm püklüm Raşid ve Es’ile şen ve şatır, evlerine döndüler Asr-ı Saadetten bir namusu koruma olayı böylece tarihe geçti, bize de ibretlerinize sunmak düştü

alıntı

Cevap : Namusa Saldıran Erkeğin Cezası

Eski 06-04-2008   #2
*KeDi KeSeN*

Bu Güzel Paylaşımın İçin Teşekkürler cnm
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-04-2008   #3
Şengül Şirin

harika bir konu,teşekkürler Gül güzeli
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-04-2008   #4
su perisi

Gerçekten harika bir yazı Şimdi böyle yapılsa ömür boyu hapise atarlar vallahi Eskiden güzelmiş

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-06-2008   #5
gülgüzeli

İlginiz için teşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-06-2008   #6
jasmine

emeğine sağlık gülgüzeli
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-06-2008   #7
sudenaz

gerçekden çok güzeldi bayıldım valla asrı saadet ne güzelmiş keşke o dönemde olabilseydim sonsuz saadete ulaşabilseydik
paylaşım için tşkler gülgüzeli bizi o dönemde bir gezinti yaptırdığın içinde

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com