![]() |
Namusa Saldıran Erkeğin Cezası |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Namusa Saldıran Erkeğin CezasıNamusa Saldıran Erkeğin Cezası Hüzeyl kabilesinden Medineli Hamele, devesine binmiş, kırda gidiyordu ![]() ![]() Es’ile, koyunları sürerken rüzgâr yüzündeki örtüyü sıyırmış, onun sahip olduğu fıtrî güzelliği gören Hamele, fikrini bozmaya niyet etmişti ![]() Sürüye yaklaşınca devesini çökertip dizlerinden bağladı, yalnız bulunan Es’ile’ye seslendi: – Es’ile, beni reddetme ![]() ![]() Es’ile’nin cevabı makuldü: – Buradan derhal uzaklaş ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat Hamele’de iyi niyet yoktu ![]() ![]() ![]() ![]() – Def olup gidecek misin, yoksa başını parçalayayım mı? dedi ![]() Hamele söz verdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() – Buradan def olup gidecek misin, yoksa şu taşla başını parçalayayım mı? Bu zor karşısında kesin söz veren Hamele, yine yakasını sıyırdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bundan sonra koyunlarını sürerek oradan uzaklaşan Es’ile, böylece şerefini korumuş, namusuna leke kondurmamıştı ![]() ![]() – Ne oldu sana böyle Hamele? dediler ![]() – Sormayın, devem beni yere attı, düşünce böyle oldum, dedi ![]() – Deven burada dizlerinden bağlı, şu taşta da kan var, ayrıca başında da taşın açtığı yaralar görünüyor, deyince kızardı: – Ne diyorsam öyle, daha ne inceliyorsunuz, beni deveme bindirip evime götürün, dedi ![]() Hamele’yi evine götürdüler ![]() ![]() – Başına bu durum sebebiyle ölüm gelecek olursa kimi dava edelim, kan diyetini kimden isteyelim? Titrek sesle açıkladı: – Kanımdan, Es’ile’den başkası sorumlu değildir ![]() ![]() ![]() Hüzeyl ileri gelenleri toplanıp Resûlüllah’a geldiler: – Oğlumuz Hamele’nin kanını, Raşid ödeyecektir ![]() ![]() Resûlüllah Hazretleri Raşid’i çağırttı ![]() Raşid’in asıl adı Zalim’di ![]() ![]() – Benim öyle bir ölümden haberim yok ![]() – Ya Resûlâllah, Raşid’in kendi değil, kızı Es’ile’dir katil, dediler ![]() Az sonra Es’ile yakalanarak getirildi ![]() – Es’ile, bak senin Hamele’yi öldürdüğünü iddia ediyorlar, ne dersin? Es’ile dalgın, aynı zamanda tereddütlü idi ![]() – Hiç kadın erkeği öldürebilir mi? diyebildi ![]() Ancak bu sözün gerçek bir müdafaa olmadığını hemen anladı ![]() ![]() ![]() – Üç defa üzerime yürüdü, iki defa yatırıp söz aldım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hüzeylliler hep birlikte bağrıştılar ![]() – Suçunu itiraf etmiştir, diyetimizi isteriz ![]() – Es’ile namusunu müdafaa etmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı
![]() |
Cevap : Namusa Saldıran Erkeğin Cezası |
![]() |
![]() |
#2 |
*KeDi KeSeN*
|
![]() Cevap : Namusa Saldıran Erkeğin CezasıBu Güzel Paylaşımın İçin Teşekkürler cnm |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Namusa Saldıran Erkeğin Cezasıharika bir konu,teşekkürler Gül güzeli ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
su perisi
|
![]() Cevap : Namusa Saldıran Erkeğin CezasıGerçekten harika bir yazı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Namusa Saldıran Erkeğin Cezasıİlginiz için teşekkürler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
jasmine
|
![]() Cevap : Namusa Saldıran Erkeğin Cezasıemeğine sağlık gülgüzeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]() Cevap : Namusa Saldıran Erkeğin Cezasıgerçekden çok güzeldi bayıldım valla asrı saadet ne güzelmiş keşke o dönemde olabilseydim sonsuz saadete ulaşabilseydik ![]() ![]() ![]() paylaşım için tşkler gülgüzeli bizi o dönemde bir gezinti yaptırdığın içinde ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|