![]() |
{ Bu Bir İftira } |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
{ Bu Bir İftira }Yüzün düşünce aklımda, boyumdan büyük cümlelere asılıyor, bildiğim tüm cümleleri dolduruyorum namlu ağzına, sorgusuz sualsiz akıtıyorum gözyaşlarımı sen geçen tüm harflere ![]() Ve bu şiirlerde, yüzümdeki yorgunluğun izlerini görüyorum ![]() ![]() İhtilaller koparırken içimde, en militan kelimeleri dayıyor şakağıma, kaçak bakışların adresi oluyorum ![]() Tüm şehrin ışıkları dans ederken yokluğunda “bize ağlarım…” Ağzımda kırık dökük bir Türkü, yokluğuna adanmış bir yığın ağıt ![]() Dudağımın uçurum kenarlarından düşmenden korkarım ![]() Göz bebeklerimi uyuturken masalımızla, ağlayan bir kalemin kucağında uyuya kalıyor; rüyalarımda uykusundan kaçmış lal bir deliyi oynuyorum ![]() ![]() Bir araba geçiyor hayallerimin üzerinden, darp izlerinin yolları sana çıkıyor ![]() Kusmuş olsam da sana ait birikmişliği bir intihar dolaşıyor yutkunuşlarımda ![]() ![]() Sensizliğin tadı, ağlamaların bile tuzu kalmadı ![]() ![]() Mevsimler gibi şaşırıyor yolunu cümlelerim, İkinci vakti yağan telaşlı yağmurlar gibi, al beni ![]() ![]() Nasıl olsa çıkmaz sokağımsın, en bitik hücrelerime saldırsan ne olur? __________________
alıntı
|