Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çekiyorum, sorularınızın, yanıtları, yıldır

On Beş Yıldır Çekiyorum (Sorularınızın Yanıtları)

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

On Beş Yıldır Çekiyorum (Sorularınızın Yanıtları)

Uzmanımız Nevzat Aksoy kullanıcılarımızdan gelen soruları yanıtlıyor

Uzm Dr Nevzat AksoyKaraciğer nakli (Sorularınızın yanıtları)İnternetten kendime teşhis koyuyordum (SorularınızınPsikolojik deyip gönderiyorlar (Sorularınızın yanıtları)Dışkıda gizli kan (Sorularınızın yanıtları)

Merhaba sayın hocam benim şikayetim mide ve bağırsaklarımda şişkinlik olması ve içimin çürük gibi acıması Endoskopi yapıldı ve sinirsel olduğunu söyledi ilaç dahi vermedi her şeyin beyinde bitirmeni gerektiğini söyledi Ben bu hastalığı 15 yıldan beri çekiyorum bir sürü doktora gittim ama hiçbir sonuç vermedi benim sorunum nedir? ne yapmalıyım hocam şimdiden çok teşekkür ederim

Bir kişideki yakınmalar organ veya sistemlere bağlı olabilir ya da sinirsel olur Yapılan tetkikler normal çıkar ve organlara ait bir patoloji bulunmaz ise sorunun psikolojik olduğu düşünülür Sanırım aradan geçen 15 yıl içinde çok sayıda tetkik yapılmış ve hep normal denmiş Yani yakınmalarınız var ama altta yatan önemli bir hastalık yok Yakınmalarınızın üzerinde durmamanın tek yolu yapılan tetkiklere ve o tetkiklere normal diyen hekimlere güvenmenizdir O güveni sağlayacak hekimi bulana kadar arayışınızın sürmesi çok doğaldır Geçmiş olsun

Gaz

Sabahları uyanmadan önce midemde gerilme varmış gibi ayaga kalkınca gaz çıkınca rahatlıyorum özellikle sabahları uyanmadan önce oluyor neden çok ileri derecede dr fobim var, yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim

Bağırsakta biriken gazları gün içerisinde çıkartarak rahatlamak mümkünken bazı kişilerde gece boyunca gaz çıkarma işleminde bir azalma görülebilir Aynı durum yutulan hava ile ilgili olarak mide de görülebilir ki bu durum sizdeki yakınmaya neden olmaktadır Yine de bir hekime başvurmanız ve muayene olmanız gereklidir Sağlıklı olun, mutlu kalın

Adet döneminde morluk oluyor

Merhaba Dr Bey ben 35 yaşında 2 çocuk annesiyim benim adet dönemime rastlayan bacaklarımın bir kaç yerinde oluşan morluklar adet dönemiyle başlıyor ve adet bitince kayboluyor herhangi bir çarpma vurma söz konusu değil ağrılıda değil fakat beni tedirgin ediyor sebebi ne olabilir nasıl bir yol izlemeliyim? yönlendirirseniz sevinirim teşekkürler

Adet dönemlerinde bedendeki hormon değişimine bağlı olarak bazı belirti ve bulgular görülebilir Sizdeki durum yalnızca adet dönemlerinde oluyorsa fazla bir sorun olmadığı düşünülebilir Yine de bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurarak gerekli tetkikleri yaptırmanız önerilir

Gastrit

Merhaba, midemdeki şikayetlerim yüzünden mide filmi çekildigastrit teşisi kondutrio diye bir ilaç kullandım ama ağrılarım devam ediyor gaz sancılarım var ve sırtıma vuruyorara ara kasıklarımda sancı oluyor bunlar normal mi yani mide ağrısından mı yoksa başka bir rahatsızlık olabilir mi? teşekkür ederim

Gastrit ve midesinde mikrop olan kişilere verilen ilaç tedavisi ile ancak on beş hastanın birinde sonuç alınır Dolayısıyla size verilen ilacın iyi gelmemesi beklenmeyen bir durum değil Yakınmalarınızın mideden mi yoksa kalınbağırsaktan mı olduğuna karar verecek kişiler Gastroenteroloji Uzmanlarıdır Geçmiş olsun

Mide şikayetim için genel cerraha gittim

Hocam ben 20 yaşında bir bayanım15 ay önce mide şikayetlerden dolayı bir genel cerrahi uzmanına başvurdum ve bana endoskopi yapıldı patoloji sonucunda ise mide; kronik gastrit hpylori(+) çıktıbuna karşılık sonucumu bir dahiliye uzmanına gösterdim bana midemde mikrop olduğunu söyledi ve ilaç tedavisine başladıkullandığım ilaç trio14, helipak ve pantpas 40 mg ama daha sonra tekrar doktora gitmedim bu aralar ise midemde yanma var ve son 1 ay içerisinde zayıfladım 57 kilo iken 54 oldum bunun sebebi rahatsızlığım olabilir mi? Son zamanlarda aşırı stres altındayım

Mide yakınmaları için genel cerrahiye niçin başvurdunuz anlaşılmıyor Ameliyat mı olacaktınız? Ayrıca hekiminizin de branşı dışında size niye bakmış olduğu da anlaşılmıyor Kronik gastritte midedeki mikrobu yok etmek önerilmez Bu tedavideki başarı şansı %10'dan azdır Ayrıca 14 günden fazla kullanılmaması gereken bu ilacı da (yazınızdan anlaşıldığı kadarıyla) fazla kullanmışsınız Yakınmalarınızla ilgili bölüm Gastroenterolojidir Stresli durumlarda iştah azalması ile ilgili olarak zayıflama görülebilirse de bunun böyle olup olmadığı ancak yapılacak muayene ve tetkiklerle belli olur Sağlıklı günler diliyorum

Karaciğer ve dalak büyüklüğü

Abdominopelvik ultrasonografik değerlendirilmesi sonucunda dalak ve karaciğer normalden hafif derecede büyük çıktı böyle bir durumda hangi tetkikler yapılabilir sebepleri nelerdir şimdiden teşekkürler yardımcı olursanız seviniriz

Karaciğer ve dalak büyüklüğü önemli bir durumdur Ülkemizde Hepatit virüslerine bağlı karaciğer hastalıkları sık görüldüğünden her 2 organın büyümesinde en başta bu durum düşünülür Hangi hastalıkların olabileceği veya hangi tetkiklerin yapılacağı konusu uzun ve bu köşeden aktarılması fazla gerekli değil Mutlaka bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmalısınız Geçmiş olsun

Hepatit B ve safra kesesi

İyi günler hocam ben 32 yaşındayım 4 senedir Hepatit B taşıyıcısıyım düzenli bir şekilde kontrollerime gidiyorum geçen sene safra kesemde taş olduğu öğrenildi hemen ameliyat olmam gerektiğini söylediler bende oldum şimdi korkuyorum hem Hepatit B taşıyıcısıyım hem de safra kesem yok peki hocam karaciğerimi yormaz mı yani karaciğerimi yormamam için neler yapmam lazım şimdiden teşekkürler

Safra kesesinin olmaması ile karaciğer yorulmaz Safra kesesinin olmaması ile hepatit B arasında da bir ilişki yoktur Esasen karaciğerin yorulması diye bir durum da söz konusu değildir Bu bağlamda karaciğeri yormamak gibi bir düşünce yerine (spor yapmak, kötü alışkanlıklardan uzak durmak, dengeli ve düzenli beslenmek gibi) genel sağlık önlemlerinin uygulanması yeterlidir Sağlıklı olun, mutlu kalın

Karaciğerde yağlanma

Sayın hocam 35 yaşında 178m boyunda ve 85 kiloyum 2 yıl önce karaciğer enzim değerleri yüksek çıktı Yağ ve hayvansal gıdaları az yerim, ***** kullanmam ve çoğunluklada hareketliyim Biyopsi yaptırdım yağlanma dendi bir yıl ursofalk kullandım enzim değerleri geriledi ama normale inmedi Yağlı yemiyorum, migrenim olduğu için sürekli ağrı kesici alıyorum Şimdi enzimlerim yüksek çıktı tekrar ursofalk tedavisine başlandı Ben bu karaciğer yağlanmasından kurtulamaz mıyım hep diyet yapıp ursofalk mı kullanacağım saygılarımla

Yedi kilo fazlanız var Zayıflamanız gerekiyor Bunun dışında karaciğer yağlanmasında ursodeoksikolik asidin etkinliğinin fazla olmadığı yönünde çalışmalar vardır Sizde de karaciğer enzim değerlerinizde kullandığınız ilaca bağlı gerileme olmasına rağmen normale inme olmamış Bu açıdan bir Gastroenterologa başvurmalı ve diğer tedavi seçenekleri açısından değerlendirilmelisiniz Geçmiş olsun

Karaciğerde damar genişlemesi

Merhaba doktor bey benim sorum babamla ilgili babamın karnında sancıları ve sırtına vuran acıları oluyorbir çok tahlil yapıldıçekilen emar sonucunda karaciğer de damar genişlemesi olduğunu söylediler bunun hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim çok ciddi bir durum mu neler yapılabilir Teşekkür ederim

Karaciğerde damar genişlemesinden kastınız sanırım hemanjiyom olmalı Eğer o ise hekiminizin belirleyeceği aralıklarla görüntüleme tetkikleri ile (bu ultrasonografi olabilir) takip edilecektir Hemanjiyom zararsızdır ancak zaman içinde büyüme olursa ameliyatla alınması düşünülebilir Gastroenteroloji ünitelerince takip edilmelisiniz Bu arada belirttiğiniz yakınmaları hemanjiyomla açıklamak mümkün değildir

Akciğerde su toplanması

Sayın Hocam annemin akciğerlerinde su vardı, alındı Üniversitede bütün tetkikler ve bronkoskopi tüberkuloz kültürü, deri altı ilaç tetkikleri yapıldı Ayakta tedavi için çeşitli ilaçlarla taburcu edildi ilaçların bitiminde kontrole gelin denildi Bu arada film çektirdiktekrar su oluştuğunu söylediler kalp yetmezliğinden oluşmadığını kalp doktoruna muayene ettirerek öğrendik bunların dışında başka neden kaynaklanabilir bağırsaklardan kaynaklanabilir mi? Siz ne önerirsiniz?

Akciğerin dış zarında su toplanması başlıca akciğer ve kalp hastalıklarında olur Diğer sistemlere ait su toplanmalarında (karın, ayaklar, göz kapakları gibi) başka doku ve organlarda da sıvı birikimi olacaktır Sorununuz bağırsaklarla ilgili gibi görülmüyor Göğüs Hastalıkları Uzmanları bu duruma bir açıklık getireceklerdir Geçmiş olsun

Karaciğer kisti

Merhaba benım sorunum karacigerımde kıst oldugu saplandı doktorlar bunun ıcın ılac vermedıler bana bu senınle kardes dedılerbuna benım hangı zaman aralıklarında baktırmamızı onerırsınız bana herhangı bır rahatsızlık vermıyor bu gıbı durumlarda amelıyat sartmıdır

İçi sıvı dolu oluşum demek olan kist açısından gerekli tetkikler yapılmış ve bunun basit bir kist olduğu belirlenmişse belli aralıklarla yapılacak görüntüleme yöntemleri ile takipten başka yapılacak ek bir tetkik yoktur ve tedavi de gerekmez Geçmiş olsun

Hepatit B taşıyıcısı

İyi günler Drbey ben 39 yaşındayım ve geçen hafta kusma şikayeti ile gittiğim hastanede yapılan tetkikler sonucu hepatit B taşıyıcısı olduğumu öğrendim Çocuklarım ve eşimde bu bulguya rastlanmadığı gibi çocukların aşılı olduğunu ve aşının tuttuğunu tespit ettiler Eşim aşısız ona da aşı yapılacak Sorum şu bu hastalıkta tedavi yolu söz konusu mu Bir diyet yapmam gereklimi? Sizin tavsiyeleriniz neler? Şimdiden ilginize, Teşekkür ediyorum

Hepatit B taşıyıcısı iseniz 6 ay ara ile bir Gastroenteroloji Ünitesinde düzenli olarak takip edilmelisiniz Gereksiz tetkik ve tedavilerden kaçınabilmeniz için başka branşlara başvurmanız önerilmez Şu anda bir hastalık söz konusu olmadığından tedavi de gerekmez Özel bir diyet ya da bitkisel ilaç kullanmanız da son derece gereksiz ve yararsızdır Sağlıklı olun mutlu kalın

Bakteri ve kültür

Annem 47 yaşında uzun bir süredir ülser tedavisi görüyordu Fakat mide ağrıları devam ediyor Doktoru bakteri bulunduğunu söyledi Bakteriye kültür yapılırsa ona göre bir tedavi olabileceğini söyledi Benim öğrenmek istediğim Türkiye'de hangi kurum bu kültür testini yapıyor ve maliyeti nedir teşekkür ederim

Ülser tedavisinin prensipleri bellidir Ülser ile birlikte midede mikrop da var ise onun da tedavisi gerekir Ancak midedeki mikrop ağrıya neden olmaz Yani ülserin iyileşmesine karşın ağrılar var ise midedeki mikrobu yok etmekle bu ağrıdan kurtulamazsınız Ağrının başka nedenleri araştırılmalıdır Bu nedenle (fazla maliyeti olmayan) H Pylori kültürü gerekli olmayabilir İlle yapılacak diyorsanız Üniversite Hastanelerinin Mikrobiyoloji Ünitelerine sormalısınız Geçmiş olsun

Farenjit, sigara ve kanser

Hocam ben 29 yaşındayım yaklaşık 7 senedir sigara içiyorum son bir yıldır faranjit dedikleri çok şiddetli çene boyun ağrıları çekiyorum yutma bazen normal bazen anormal nefes alırken sanki açık yara var boğazım yanıyor KBB uzmanları sürekli gittiğimde aynayla bakıp bir şeyin yok diyip geri gönderiyorlar şimdi sizden ricam doktorlar bu konuda faranjitle kanseri ayırt edip kesin olarak anlayabilir mi bir görüşte çok teşekkür ederim Saygılarmla…

Kanserden korktuğunuz anlaşılıyor; ancak anlaşılmayan bir durum daha var o da sigaranın kansere neden olduğunu bilmenize karşın içmeye devam etmeniz ve sonra da acaba kanser miyim diye sormanız Sağlığınızı çok önemsiyorsanız önce sigarayı bırakmalı sonra sorularınızı ilgili branş hekimlerine sormalısınız

Dr Nevzat Aksoy

İç Hastalıkları Uzmanı

Gastroenterohepatolog

Net Endoskopi

0 212 210 48 48
Kaynak: Ekolay

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com