|
|
Konu Araçları |
bey, çok, sorularınızın, yanıtları, şaşırdı |
Dr. Bey Çok Şaşırdı (Sorularınızın Yanıtları) |
08-18-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dr. Bey Çok Şaşırdı (Sorularınızın Yanıtları)Uzmanımız Nevzat Aksoy kullanıcılarımızdan gelen soruları yanıtlıyor Uzm Dr Nevzat AksoyKaraciğer nakli (Sorularınızın yanıtları)İnternetten kendime teşhis koyuyordum (SorularınızınPsikolojik deyip gönderiyorlar (Sorularınızın yanıtları)Dışkıda gizli kan (Sorularınızın yanıtları) Hocam merhabalar Ben bir hakimim Bugün endoskopi oldum ve nedeni 1 hafta önce aldığım bir antibiyotikti endoskopi sonucu dr bey çok sasırdı, yemek borusunda avuç içi büyüklüğünde bir ülser var dedi Beni üniversite hastanesine sevk etti orda biyografi yapılacak Ben 1 haftadır hiç bir şey yiyemiyorum, ayrıca çok fazla ağrım var bir antibiyotik bunları yapabilir mi sizce? Ayrıca yemek borusu olduğu için tedavisi zor mudur ve nasıl olmalıdır? Şimdiden teşekkürler Bazı ilaçlar az su ile içildiğinde veya içtikten sonra hemen yatılırsa yemek borusunu tahriş edebilir İlaçlara bağlı olarak yemek borusunda ülser yani yara görülmesi nadir bir durum değildir ve dolayısıyla şaşıracak bir durum da yoktur Endoskopi yapan bir hekimin bu işlem sırasında gördüğü bir ülseri tedavi etme kapasitesi olmalıdır Yemek borusunda bulunan bir ülser için neden Üniversite hastanesine sevk edildiğiniz anlaşılmıyor Ayrıca Üniversitede ne yapılacağı da anlaşılmıyor Bilindiği gibi biyografi tıbbi bir işleme verilen ad değildir Burada oluşan ülsere bağlı yakınmalar nedeni ile yemek yemekte zorlanmanız doğal bir durum ancak verilecek tedavi ile bu yakınmalarınız hızla gerileyecektir Geçmiş olsun Midemde mikrop çıktı Midem çok ağrıyordu doktora gittim şikayetlerimi söyledim kan verdim sonucu midemde mikrop cıktı nasıl tedavi olmam lazımTeşekkurler Mide yakınması olan birinde öncelikle yapılacaklar arasında endoskopi vardır Endoskopi sırasında (gerekirse) midede mikrobun olup olmadığı araştırılır Endoskopi yapmadan kana bakarak mikrop olup olmadığını araştırmak uygun değildir Zira yurdumuzda elli milyon kişide bu mikrop zaten vardır Midenizde ya da onikiparmakbağırsağınızda ülser olup olmadığı bilinmeden mikrobu yok etmeye çalışmak tıbben uygum değildir Sanırım sizi takip eden hekim Gastroenterolog değil Gereksiz tetkik ve tedavilerden ancak yakınmalarınızı ilgilendiren doğru branştan hekimlerle korunabilirsiniz Geçmiş olsun Makatta kaşıntı 4 senedir makatım da kaşıntı var mantar dediler mantar ilaçları kullandım fayda etmedi kaşıntı geçmedi ne olabilir? Makatta kaşıntı mantar, parazit, hemoroit ve bazı bağırsak hastalıklarında görülebilir İlgili branşlar Gastroenteroloji ve Cildiyedir Geçmiş olsun Hepatit B taşıyıcısıyım Hocam ben polis okulunda okuyorum sağlık raporunda hepatit b sağlıklı taşıyıcı dediler bana ve okula devam ediyorum ikinci bir sağlık raporu daha alacağım ve çok korkuyorum acaba bir şey olur mu? İlerlemiş olabilir mi? Ne yapmalıyım? Hepatit B virüsünü taşıyor iseniz şimdilik korkacak bir durum yoktur Karaciğerinizin gelecekte de sağlıklı olabilmesi ve olası hastalık durumunun erkenden saptanabilmesi için altı ay ara ile Gastroenteroloji Uzmanlarınca kontrol edilmelisiniz Baş dönmesi Çıldırmak üzereyim lütfen yardım edin hocam bir iki hafta önce bir baş dönmesi geçirdim ilerleyen günlerde hafif şiddetli rahatsız etmeyen bas ağrıları çekmeye başladım sarhoş vari yürümeye başladım Algılamada zorluk çekiyorum ağrılar sakaklarımdan başlıyor aniden düşecek gibi oluyorum simdide basımın arka kısmı uyuşuyor, zaman zaman bir an beynim bomboş oluyor Nedeni nedir? Bunalıma girdim Yardım edin Çok rahatsızım hayatla tüm bağlarım koptu psikolojim bozuldu biran düşüp bir daha kalkamayacağım gibi geliyor, nedir acaba aydınlatırsanız sevinirim Ne önerirsiniz? Yakınmalarınız için Nöroloji Uzmanlarına başvurmalısınız Geçmiş olsun Terim kokuyor Hocam ben 17 yaşındayım 6-7 senedir insanlar kötü koktuğumu söylüyor ve bunun doğru olduğunu kesin olarak biliyorum Şimdiye kadar kimse ter koktuğumu söylemedi Hep senden çok pis bir koku geliyor diye söylediler Bunun yüzünden benim psikolojim bozuldu Bunun nedeni ne olabilir? Şimdiden Teşekkürler Terin içeriği ve terleyen bölgelerde bulunan bakterilerin oluşturduğu kimyasal bileşenler kokuya neden olur Kötü koku var ise kozmotik ürünlere ek olarak her gün ve gerekirse günde 2 kez yıkanmanız ve çamaşırlarınızı da aynı zaman içinde değiştirmeniz gerekir Kiloluyum Ben 27yaşında 155 boyunda evli 1cocuk annesiyim 99 yılında 59 kiloydum 8 yıl içinde 73 kiloya cıktım son olarak 3 ay içinde tekrar eski kiloma döndüm yani 59 kiloya 8 aydır bu kiloyu korumaya çalışıyorum ama cok zorlanmaktayım bana önerebileceğiniz kolay bir yöntem var mı birde şu anki kilom normal mi yoksa kilo vermem gerekir mi teşekkürler Birkaç kilo fazlanız varsa da önemli değildir Kilonuzu sekiz aydır koruduğunuza göre yaptıklarınıza devam etmek dışında yapılacak bir şey yoktur Önerilecek en kolay yöntem sizin uygulayarak başarıya ulaştığınız yöntemdir Kolay gelsin Merhaba hocam benim midem çok ağrıyor, ve de çok geğirtiyor beni bununla ilgili hangi branş doktoruna baş vurmalıyım Mide hastalıkları ile ilgili branş Gastroenterolojidir Geçmiş olsun Kabızlık ve makattan kan gelmesi Büyük abdestimi yaparken çok ağrım oluyor Doktora gitmeye utanıyorum bana yardımcı olursanız sevinirim Ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler Makatta ağrı ve kanama öncelikle akla hemoroiti getiriyor Ancak başka hastalıkların olabileceğini de unutmamalısınız Bu nedenle bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmalısınız Geçmiş olsun Hocam kös disfonksiyonu hastalığı nedir? Yemek borusunun altındaki kapakçık (KÖS) tam kapanmayıp gevşek olursa buna KÖS disfonksiyonu denir ki zaman zaman mide içeriği yukarıya, ağza doğru gelir (reflü) Önemli olup olmadığını Gastroenterologunuz tetkiklerinize bakarak söyleyecektir Merhaba Ben 20 yaşındayım 3 haftadır midemde aşırı bulantı var günün her saati sürekli bulanıyor ve karnımda şişkinlik vardoktora gittim mide bulantım geçti ama şişkinlik hala devam ediyor bunun sebebi ne olabilir? Şişkinliğin nedeni büyük olasılıkla kalınbağırsağınızdır Bu açıdan inceleneceğiniz yer Gastroenteroloji Üniteleridir Geçmiş olsun İyi günler doktor bey benim şikayetim boğazım ve midemle ilgili sürekli gırtlağımda bir şey takılı hissi var bu yüzden sürekli yutkunma ihtiyacı duyuyorum ağzım sabahları kuru oluyor zaman zaman gün içerisinde de yutkunma güçlüğü çekiyorum ve midemden gırtlağıma doğru su geliyor KBB doktoruna gidip endoskopi yaptırdım ve temiz çıktı sadece mide koruyucu ilaçlar verildi kullandığım ilaçların faydası olmadı ancak beslenmeme de dikkat ettim yine de sıkıntıları halen yaşamaktayım yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar Mide içeriğinin yukarıya kaçmasına reflü diyoruz ki bunu tarif ediyorsunuz Bu açıdan endoskopi yapılmalı ve değerlendirilmelisiniz Takip ve tedavinizin Gastroenteroloji Ünitelerince yapılması gerekir Geçmiş olsun Bulantı, ishal Geçenlerde mide bulantısı ve kusma ishal teşhisiyle doktora gittim wbc iltihap var dediler aynı anda da gıda zehirlenmesi olabilir dediler ondan 15 gün öncede mide bulantısı ve ağrısı ve kusmayla hastaneye gittiğimde ağrı kesici yaptılar endoskopi çektirmemi söylediler ben neye inanayım şaşırdım ben endoskopi çektirmeden bana tanı koyamazlar mı sürekli mide bulantısında ve yemek yemeye korkmaktan bıktım bu arada oldukça halsizim ne yapmalıyımşimdiden teşekkür ederim ilginize Bulantı, kusma ve ishal yani akut gastroenterit hali oldukça sık karşılaşılan bir durumdur Genellikle geçicidir ve endoskopiye gerek kalmaz Ancak mide yakınmalarınız sürüyorsa endsokopi yapılabilir Gittiğiniz yere güvenmiyorsanız daha ileri bir merkeze başvurabilirsiniz Geçmiş olsun Sol göğüste yanma ve sırt bölgesinde yanma neyin işaretidirdüzgün oturdugumda yanma kalmıyorilginize teşekkür ederim Düzgün oturunca yakınmalarınız olmuyorsa sorun kemik ve kaslarınızla ilgilidir Fizik Tedavi Uzmanlarına başvurmalısınız Annem 95 kilo Cevabının için şimdiden teşekkürler annem 95 kiloda ve spirall taktırdıktan sonra aşirı kilo almaya başladı ve ne yerse yesin yediklerini midesi eritmiyor karnını hep tok hissediyor acaba midesinde bir problemi mi var? Spiral ile kilo alma arasında bir ilişki yoktur Anneniz iyi ki hep kendisini tok hissediyorTokluk hissi olan bir insanın az yemek yediği düşünülürse annenizin nasıl olup da 95 kiloda kaldığını da merak ediyorum Mide ve bağırsak ile ilgili sorunlarınızı Gastroenteroloji Kliniklerinde çözebilirsiniz Endoskopi yapılmadı, Trio kullandım Merhaba; yaklaşık iki aydır midemde ağrı şikayetim var, gaviscon, lansoprol vb ilaçlar kullanmama rağmen geçmedien son bir hafta önce gittiğim sağlık ocağında doktor trio verdi fakat bu ilacı kullanmaya başladığımdan beri eskisi gibi keskin sancı ve ağrılar olmamasına rağmen midemde kazınmaya benzer bir durum meydana geldi sürekli yemek ihtiyacı duyuyorumAyrıca ilacı aldıktan sonra 5-6 saat ağzıma sürekli acı su geliyor ve geçmeyen fakat kötüleşen faranjitim var Endoskopi yaptırmam gerekiyor mu? Teşekkürler Endoskopi yapılmadan yani mide veya bağırsağınızda ülser olduğu bilinmeden Trio isimli ilacın önerilmesi uygun değildir Konu ile ilgili olarak diğer sayfalarda bulunan Helicobacter pylori başlıklı yazımı okuyacak olursanız konu ile ilgili bilgi edinmiş olursunuz Gereksiz tedavilerden ancak doğru branştan hekimlere giderseniz kaçınabilirsiniz Geçmiş olsun Reflü ameliyatı Benim sorunum midemde oluşan aşırı gaz birikiminden kaynaklanan rahatsızlığım Bundan iki yıl öncesine kadar böyle bir sorunum olmadı hiç Reflüden kaynaklanan mide başı genişlemesinden ameliyat oldum ve midenin başını diktiler İçerimden hiç bir şekilde gaz eksik olmuyor Ayrıca laktoz intoleransı da var bende su an sütlü şeyler yemememe rağmen ne yersem hava yapıyor ve şiddetli tıkanmalar, karin ağrım oluyor Şimdiden cevabiniz için teşekkürler Reflü ameliyatından sonra gazla ilgili yakınmalar olabilir Bunun takip ve tedavisi Gastroenteroloji Ünitelerince yapılır Muayene ve endoskopiniz yapıldıktan sonra bazı önerilerde bulunulabilinir Geçmiş olsun Merhaba yapılan tahlillerde hepatit B taşıcısı olduğum çıktı fakat aynı zaman da bacaklarımda kaşıntı var bunun içinde gastroentoroloji ve dermotoloji ye gittim bir sonuç alamadık karaciğer ile alakalı değil dedi doktorum TAHİL SONUÇLARI: HBV NEGATİF - HBV DNA NEGATİF- birde gaidata gizli kan testi yaptırdım 4 gün bunların ikisi negatif ikisi pozitif çıktı bu norma dedi bir şeyin yok dedi doktorum şasırdım, yani bu kaşıntı neden cevaplarınızı bekliyorum Teşekkürler Neye şaşırdığınız anlaşılmıyor Gaitada gizli kan zaman zaman negatif veya bir pozitif gelebilir Bu normaldir Hekimler kaşıntınızı karaciğere bağlamamışlar (Demek ki başka nedenler düşünülmeli) Tetkikleriniz yapılmalıdır Dr Nevzat Aksoy İç Hastalıkları Uzmanı Gastroenterohepatolog Net Endoskopi 0 212 210 48 48 Kaynak: Ekolay |
|