![]() |
Tarihten Kıssadan Hisseler |
![]() |
![]() |
#1 |
VANDETTA
![]() |
![]() Tarihten Kıssadan HisselerYavuz Sultan Selim, bir çok Osmanlı Padişahı gibi devletin selâmeti için sefer hazırlıklarını gizli tutarmış ![]() Sen sır saklamasını bilir misin? diye sormuş ![]() Vezir, Yavuzdan cevap alacağı ümidiyle: Evet hünkarım, bilirim ![]() Ben de bilirim Mehmet Akif, Baytar Mektebinde müdür yardımcısı olarak çalıştığı bir dönemde, muhasebeden gelen bir yazıyı anlayamaz ![]() ![]() Salih Efendi, Yazıyı iki türlü anlam çıksın diye böyle yazdık efendim! cevabını verince, Mehmet Akif dayanamaz ve: - Hayret doğrusu, der ![]() Tanıdıklardan biri, yazdığı romanın müsveddelerini Neyzen Tevfike gösterir ve romanının nasıl olduğunu sorar ![]() Neyzen romanı beğenmediğini söyleyince, adam: - İyi ama, siz hiç roman yazmadınız ki, neden beğenmiyorsunuz! Neyzen Tevfik şu cevabı verir: - Ben yumurtanın tazesini de bayatını da iyi anlarım ![]() ![]() Tarih biyografisi ve monografi sahalarında erişilmesi çok güç bilgisiyle dünya çapında bir şahsiyet olan İbnülemin Mahmud Kemâl'e sormuşlar: "Sizdeki bilginin çok azına sahip olmalarına rağmen sizden çok daha fazla tanınanlar var ![]() Şöyle cevap vermiş: - Ben bilmek için öğrendim, onlarsa bilinmek için! Sultan Alparslan, 27 bin askeriyle Bizans topraklarında ilerlerken, keşfe gönderdiği askerlerden biri huzuruna gelip telâşla: -300 bin kişilik düşman ordusu bize doğru yaklaşıyor, der ![]() Alparslan hiç önemsemeyerek: - Biz de onlara yaklaşıyoruz Şair Eşref, Kırkağaç kaymakamlık binasının aktığını, tâmiri gerektiğini merkeze yazmış ![]() ![]() ![]() Nerelerin aktığını tek tek bildiriniz ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Şair Eşref meseleyi şöyle izah etmiş: Efendim, musluklar hariç her yan akıyor Hastalıktan ötürü gözleri kapanmış olan bir adam, halk şairi Seyrani'ye: Bende dünyayı görecek göz mü kaldı? diye şikayette bulununca, söz eri Seyrani: - Hiç üzülme dostum demiş ![]() ![]() Lokman Hekime: - Edebi kimden öğrendin?" diye sormuşlar ![]() - Edepsizlerden Ç-alıntıdır ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Tarihten Kıssadan Hisseler |
![]() |
![]() |
#2 |
Equinox
![]() |
![]() Cevap : Tarihten Kıssadan HisselerLokman Hekime: - Edebi kimden öğrendin?" diye sormuşlar ![]() - Edepsizlerden:) paylaşımınız için teşekkürler ![]()
|