08-18-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Yemek İçin 10 Sebep
Çocukluk çağlarında çok sevilmeyen sebzelerle barış ilan etmenin tam vakti
Dyt Berrin Yiğit10 sıradışı şarlatan diyetGözünüz başkalarinin yediklerinde mi?Mutfaklarda indirim zamanı Bu ay  Diabulimia: Diyabetiklerin bulimia eğilimleri üzerine 
Sebzeler içeriklerindeki yüzlerce koruyucu ajanla adeta vücudun savunmadan sorumlu kolları olarak işlev görmektedir Annelerimizin 'ye ki güçlenesin' sözlerini doğrular cinsten kuvvetli içerikleri ile metabolizmanın bağışıklık sistemini sağlamlaştırıp, vitamin ve mineral gereksinimimizi karşılamaya yardımcı olmaktadır Çocukluk çağlarında çok sevilmeyen sebzelerle barış ilan etmenin tam vakti
Optimum yaşam kalitesi vaat eden beslenmenin süperstarı sebzelere artık düşman gözü ile bakmayın, aynı safta düşmanlara (vücuda zarar veren serbest radikaller en başta) karşı savaştığınızı bilin
Çatalınızdaki en güçlü *****ınız olarak hedefe yönelik ateş hattı açabilmeniz için çok çeşitli, renkli ve mevsime özel beslenme temel ilkedir Tabaklarımızda minyatür savunma kaleleri yaratabileceğimiz, vazgeçilmez sebzelerimizi düzenli olarak ve yeterli miktarlarda tüketmek için işte size 10 neden :
1 İdeal kilonun korunmasına yardımcılardır
2 Kalp hastalıklarına karşı koruyucudurlar
3 Şeker hastalığının kontrol altında tutulmasına destek verir
4 Doğumla ilişkili hastalıklarının bazılarının önlenmesinde rol oynayabilir
5 Belli kanser türleri risklerini azaltabilir
6 Felç ve diğer bazı kronik hastalıklara karşı önlem alabilirler
7 Kan basıncını düşürebilir
8 Yetişkinlikde ortaya çıkabilecek görme bozukluklarının önüne geçebilir
9 Tatlı isteğinizi baskılayabilir
10 Vücudun toksinlerden kurtulmasına destek vererek, iyi hissetme halinizi geliştirebilir
Peki hayatımıza sebzeleri nasıl sokabiliriz?
Öncelikle her öğünde bir sebze türünün alınmasına dikkat edin Bu kahvaltıda tüketilebilecek söğüş sebzeler (domates, salatalık, maydanoz, nane, roka, sivri biber) olabilir, sabah salatası şeklinde ince kıyılmış yeşillikler, peynire katılmış ince kıyım mayadanoz, nane, dereotu, yumurtaya ilave edilmiş mantar, renkli biberler olabilir
Öğün aralarında tüketilecek sebze suları ya da meyve sebze suyu kombinasyonları da güzel alternatiflerdendir
Yine öğle ve akşam yemeklerinde mutlaka sebze yemeği, haşlaması, ızgarası veya salatalar bulunmalı Cacık şeklinde alınacak salatalık, nane bile hiç yoktan iyidir Sebze çorbaları ya da karışım çorbalara ilave edilecek sebzeler güzel aroma sağlayabilir, pilav makarna yerine sebze garnitürler ise hem renkli tabaklar hem de lezzetli alternatifler olacaktır
Yoksa siz hala sebzenizi yemiyor musunuz? Afiyet olsun
Diyetisyen Berrin Yiğit
Akkavak Sok Halil Bey Aptmanı
No: 31 D: 29 - 30 Nişantaşı
(0212) 291 75 15 – 16
Kaynak: Ekolay
|
|
|