![]() |
Brokoliyi Haşlayarak Yemeyin !! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Brokoliyi Haşlayarak Yemeyin !!Kansere karşı faydalı olduğu bilinen brokoli ve brüksel lahanası, kaynatılarak pişirilince içindeki kanserle savaşan maddelerin büyük bölümü yok oluyor ![]() Brokoli, brüksel lahanası ve aynı aileden olan sebzeler, kansere karşı faydalı olduğu bilinen 'glucosinolates' adı verilen maddeleri ihtiva ediyor ![]() Ancak kaynatılarak pişirilmeleri halinde kansere karşı savaşan maddelerin yaklaşık yüzde 80'i suya geçerek yok oluyor ![]() Daily Mail'in internet sitesindeki habere göre, Warwick Üniversitesi bilimadamları, pişirme yöntemlerinin bu sebzelerdeki glucosinolates seviyelerini nasıl etkilediğini araştırdı ![]() Araştırma sonucunda, brokolinin 30 dakika haşlanması halinde glucosinolates miktarının yüzde 77, 10 dakika haşlanması durumunda ise yarısının azaldığını tespit etti ![]() Yarım saat haşlanan karnabaharda yararlı maddelerin yüzde 75'inin, lahanada yüzde 65'inin, brüksel lahanasında yüzde 58'inin kaybolduğu tespit edildi ![]() Prof ![]() ![]() ![]() Bu sebzeleri dondurmanın da yararlı maddelerin seviyesinin azalmasına yol açtığı belirtildi ![]() |
![]() |
![]() |
|