Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruöçb ameliyatı

Soru:"Öçb Ameliyatı"

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Öçb Ameliyatı"

hocam iyi günler nisan de top oynarken dizim döndü diz kapağım ve baldır bölgemde şişme oldu pek önemsemedim bir hafta sonra tekrar top oynadım ikili mücadelede topu dışarı atmak isterken sol ayagım yerde sabit haldeyken yüklenme sonucu dizim tekrar döndü bu bi iki kez daha oldu daha sonra 5 mayısta pendik özele gittim ve mr istendi mr sonucunda sol diz öçb de yırtık tespit edildi ve dizin içinde yerleşim bozukluğu olduğu söylendi 20 mayısta askere gittim 25 temmuz de diyarbakır askeri hastanesinde sol diz öçb ameliyatı oldum 3 ay istiharat verdiler maddi imkansızlıktan dolayı fizik tedavi yaptıramadım şimdi ayağımda fazla yüklenmelerde bazen şişlik özellikle yürürken zorlanma sanki kemikler birbirine değiyor ve yürürken ayağımı normal kullanamıyorum katur kutur sesler gelior merdiven inip çıkarken zorlanıorum bazen ayağım boşalır gibi oluyor esnettiğim zaman hafif kitlenme oluyor dizimde ve zaman zaman ağrı var bir kaç dr la görüştüm bana öçb ameliyatının başarılı fakat dizin yapısını bozduğumu söylediler ve kesinlikle koşmam fazla ayakta durmam ani hareket yapmam özelliklede spor yapmamam konusunda uyardılar askere döndüğümde beni ameliyat eden dr la görüştüm bu durumu anlattım bana ayağımın gayet iyi olduğunu zamanla düzeleceğini söyledi askerim ve günde 8 saat nöbetimiz var hocam düzenli spor yapan birisiydim 4-6 ay içinde toparlarsın dediler hocam 7 ay oldu fakat saydığım problemler var ve sol ayağımın hareketliliği kısıtlı dizlerimin üstüne çöktüğüm zaman ağrı oluyor ameliyattan sonra sanki sol ayağım yok gibi normal kullanamyorum hareketsizlikten kilo aldım ayağımı sakatlamadan önce 65kg dım şimdi 86kg mım 7 ayda oldu bu hocam ne yapmam gerekiyor cevaplarsanız sevinirim teşekkürlerserkan başçılar
ProfDr Yaman Sarpel

26 10:58:17

çapraz bağ yaralanmalarından sonra dizde boşluk hissi olur ve bu durumda bellisporları(Futbol vb)yapmamak gerekir Eğer bu durumda spora devam edilirse tekrarlayan burkulmalar ve anormal hareketler dizde kıkırdak yaralanmalarıgibi ek yaralanmaların ortaya çıkmasına neden olur Operasyondan sonra spora dönmek olasıdır ama fizik tedavi programının iyi uygulanması gerekir Kilo almanız da bir olumsuzluk, bence bu kısır döngüyü kırmak lazım Moraliniz bozmayın, diyet yaparak işe başalayın hafif yürüyüşler le kilo verin kas güçlendirme egzersizlerinden yarar görürsünüzDoktorunuzla konusunGeçmiş olsun

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com