06-03-2008
|
|
bonsoir
|
Beni Burada Arama Anne!!!!
Beni burada arama anne derken şarkıda bir anda gözleri yaşardı ve hıçkırarak ağlamaya başladı ANNE ne tuhaf bir kelimeydi, ne gizemli, ne cömert ,ne ulaşılmaz , ne özlem dolu ,öyleki ağlıyordu hıçkırarak ağlıyordu O hiç anne sıcaklığını tatmamıştı ne kış geceleri üstü açıldığında üstünü örten bir annesi vardı, ne de elleri üşüdüğünde okula giderken eldiven örecek bir annesi vardı Her zaman hüzünlü bir yüzü vardı o yüzdendirki şefkat doluydu herkese karşı Annesizlik ah !!! o annesizlik yüreğini her zaman dağlardı Küçücük yüreği yaşından önce büyümüştü
Ağlıyordu bilmediği bir şehre gelmişlerdi ANNE diyordu anne ama yoktu o zaten hiç görmemişti ki annesini O çok küçükken Şehit olmuştu annesi ,ne bir sıcak nefes ,ne bir sıcak ses bırakmıştı giderken ardından Yüreğinin bir köşesi yanık ,bir köşesi aç,bir köşesi mahsun ama yüzü hep gülen  
O yüzden hep çocuklarının üstüne titrer,sabaha kadar uyumaz çocuklarının üstü açılacak üşüycekler diiye endişelenir,Bir şiirde duymuştu bir bayram sabahı radyoda   
Sol YANIm be ANNE diyordu O sırada çocuklarına kahvaltı hazırlıyordu    Birden olduğu yere yığıldı     öyle güzel anlatmıştıki o şiirde    sanki onu anlatıyordu   Sanki sözlerini o yazmıştı   
Yılların ezikliği içnde bir kor olup akmıştı işte yine o güzel gülen yanaklarından  Gülen Güzelin    
ÇOk yalvarmıştı ALLAH a bir kez  birkez rüyamda göreyim diyee!!! Duaları kabul oldu işte   Annesi kucağında küçük kardeşi ile o na gel diyordu Tıpkı resimlerde ki gibiydi     
Çok güzeldi annesi   Bir ço cuklarına baktı   Birde annesinin uzanmış eline baktı    Gel diyordu annesi   Nitekim aklına geldi : En azından benim çocuklarım beni tanıyorlar   biliyorlar biraz olsun büyüdüler  Beni unutmazlar diye teselli etti kendini ve annesinin uzanan elini tuttu Çok mutluydu hiç bir şey düşünmüyordu artık    Annemmmm annemmm diye sarıldı  yılların özlemini içine sindire sindire kucakladı   rüyada bile olsa  bembeyaz giysiler içinde annesi ne kadarda güzel görünülordu Kardeşi hiç ağlaamıyordu annesinin kucağında Çok güzel bir bebekti kardeşide O kadar mutluydu ki ama mutluluğu kısa sürdü Annesi onu aldığı gibi tekrar yere bıraktı Ama o doymamıştı annesine Onlarla gitmek istiyordu VE hıçkırıklar içinde boğuluyordu   
Eşi endişe içinde Gülen güzeli uyandırmaya çalışıyordu o da ne olduğunu bilmeden çok korkmuştu neden böyle ağlıyordu   Nihayet uyandırabilmişti    Ama hala ağlıyordu  Kalktı çocuklarını yatağının baş ucunda bir büyük oğluna sarılıp kucaklayıp öptüü  Bir Küçük oğluna sarılıp öptü    eşi şaşkın bakışlarla onu izliyordu  
Nice sonra eşine dönüp kucakladı hıçkırıklarla ,gördüğü rüyayı anlattı eşi teselli etti gülen güzel i Du a istemiş senden dedi Çünkü bayrama gittiklerinde babası götürmemişti annesinin mezarına   Anneside rüyasına gelmişti Kalktılar ikiside abdest alıp namaz kıldılar  Annesinin ruhuna Yasi-i Şerif okudular  Uykuya daldığında hala ağlıyordu     ALLAH a şükr ediyordu Annesini ona gösterdiği için       
|
|
|