Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sorutekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu

Soru:"Tekrarlayan İdrar Yolu Enfeksiyonu"

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Tekrarlayan İdrar Yolu Enfeksiyonu"

iyi günler doktor bey bende kronik iye enfeksiyonu var bi cok tahlil yaptırdım ultrasona girdim bişey cıkmadı ama devamlı idrar yolu enfeksiyonum tekrar ediyodevamlı ilaç kullanmaktan sıkıldım yardım edin neler önerirsiniz bana ne yapmalıyım günlük hayatımı cok etkiliyoyaş 21 bayan kilo 49
DoçDr M Akif BUYUKBESE

26 18:18:30

Bayanlarda idrar yolunun son kismi olan uretra kisa oldugundan erkeklerden daha sik idrar yolu enfeksiyonu oluyor Ayrica yine perine bolgesi de kisa Perine makatla idrar cikimi arasi bolge olarak kabaca tarfif edilebilir O nedenle bayanlarin hijyene ayrica hassasiyet gostermeleri onemli Buyuk aptest sonrasi temizlenmenin arkadan one degil, onden arkaya dogru olmasi onemli En cok gorulen mikrop, bakteri ise esasen buyuk aptestte olan anlami bir sekilde bu mikrobun anusten idrar yollarina tasiniyor olmasi Tum hijyen onlemlerine karsin kimi insanlarda tekrarlamalar olabilir Burada bobrekten idrar yollarina ait yolda bir anormallik, veya tas mevcudiyeti veya vucudun kendi bagisiklik sisteminin zayif olmasi yatiyor olabilir Dogru beslenme her gun meyve tuketimi, iyi uyuma, saglikli yasam bir miktar yarar saglayabilir Kimi kez kortizonlu ilaclar veya diyabet bir gizli seker enfeksiyonu kolaylastirir Esas olun idrar kulturunun dikkatli bir ornek alimi saglanarak yapilabilirse orta idar akimi alinmali ve on temizlik yapilmalidir Bir de balayi sistiti dedigimiz ve cinsel temas sonrasi ortaya cikan sistit durumu vardir Sistitlerde ates olmaz Kelime olarak mesane iltihabi anlamina gelse de bakteri genelde tespit edilemez Bol su icmek ve tek doz antibiyotik balayi sonrasi alimi tedavi saglar Ancak bunlar hekim tarafindan yazilmali ve degerlendirilmelidir Devamli ilac kullanmanin bolgenin yatkinligindan dolayi antibiyotige ikincil bu kez mantar enfeksiyonunu davet etme riski vardir Bol su iciniz, meyve tuketimini arttiriniz, hijyene dikkat ediniz Demir eksikligi arastirilabilirGecmis olsun

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com