08-18-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Taze Hbv Gidişati, 6 Ay Beklemek Niye"
iyi calismalar,hocam size daha önce yazmistim,einzim degerlerini sormustunuz alt 84 ast 210 blirubin normal anti hbe serkolojosi yeni gerceklesti 3aydir asagi yukari enzimler ayni ni ara 150 ya kadar indi i(3ay önce tesadüfen hepatit b hastasi oldugumu ögrendim yapilan kan testlerinde virusun vücuda yeni girdigi belirtildi ama kronik hepatitb oldugu testlerde belirtiliyor hbs-ag positiv hbe-e-ag negativ anti-hbc positiv,anti-hbec-igM negativ anti hbe positiv,hbv-dna 6,4+10,8 yüksek virus EBV AK positiv igM negativ doktor 3ay beklememi söyledi ondan sonra bir 6ay daha sizce bu bulgular hastaligin gidiatini kronik oldugunu söylemiyormu kronik hastaysam neden tedavi icin bekliyolar benim bildigim kronik hepatit b kendiliginden iylesmez akut kendiliginden iyilesir?yas 29 cinsiyet erkek )gönderdigim yazi buydu hocam almanyada yasiyorum doktorun biri sporu yasakladi biri spor yapin diyor hocam))))saygilarla
Doç Dr Yusuf AKCAN
07 10 22
ast ölçümü alt den yüksek sizde ***** almıyorsanız, bu karaciğerde iltihabın kronik olduğu lehine alınabilir hepatit b ilk farkedildiği için, hbe - ve antihbe + olduğundan vücut kendiliğinden yenmeye başlamış olabilir ve altı ayda bu durum belli olur diye beklenir yani kendiliğinden virüsten kurtulma söz konusu olabilir diye 6 aylık beklemeden sonra hala enzimler yüksek ise, kronik hepatit yaklaşımı yapmak uygun olur karaciğer biyopsisi ardından interferon veya oral antivirallerle tedavi belirlenir
Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz
|
|
|