Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruhepatit b aşısı ne zaman yapılmalı

Soru:"Hepatit B Aşısı Ne Zaman Yapılmalı"

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Hepatit B Aşısı Ne Zaman Yapılmalı"

Hocam merhaba 25 yaşındayım cinsiyetim bayan 3 yıldır devlet okulunda görevli öğretmenim görev öncesi yaptırdığım sağlık testlerim normal çıkmıştı,geçen yıl okulda çocuklarla birlikte 3 doz hepatit b aşısı oldum ama aşı öncesi test yaptırmadım ayrıca mesleğim gereği uzun süre ayakta durduğumdan ayak bileklerimde şişme ve dolgunluk hissi oluyor bu nedenle kalp ve damar hastalıkları cerrahına gittim bacaklarıma usg dopler çekildi daflon ve aldactazide kulanmaya başladım1,5 ay öncesinde evlilik için yaptırdığım sağlık testinde hbs Ag nin pozitif olduğunu öğrendim,gatroenteroloji uzmanına başvurdum karaciğer ve karın ultrasonu çekildi doktorum karaciğerimin normal boyutta ve sağlıklı göründüğünü söyledi benden bazı testleri yaptırmamı istedi sonuçlar ALT AST değerler ve biluribin normal seviyede hbe Ag negatif, anti hbe pozitif , hbs Ag pozitif çıktı doktorum testlerimin iyi olduğunu ama HBV DNA testini de yaptırırsam hastalığımı daha iyi izleyebileceğimizi söyledi o testide yaptırdım HBV DNA pozitif çıktı 23300 (REFERANS ARALIĞI 110000000) doktorum daflonu bırakmamı hatta bir süre hiç ilaç kullanmamı 1 ay sonrada tekrar HBV DNA testi yaptırmamı istedi 2 testimi dün yaptırdım sonucu 4 gün sonra öğreneceğim diğer değerlerim normalken dna nın böyle çıkması hastalığımın aktif mi olduğunu gösteriyor ilaç kullanmama gerek var mı doktorum bu test sonucunda karar vereceğimizi söyledi,moralman çökmüş durumdayım öğrencilerim için tehlike barındırıyor muyum?herkese karşı uzak duruyorum nişanlım ve ailem hbs Ag testi yaptırdı negatif çıktı 2 doz aşılarını 20 ekimde yaptırdılar,3doz için doktorum 1 ay sonra olabilirler diyor sizin yazılarınızda ve başka yerdeki araştırmalarımda 2dozdan 3 ay sonra yada 8 hafta sonra yazıyor ne zaman yapılması uygundur?

vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim,iyi çalışmalar

DoçDr Yusuf AKCAN

2522:59:45

Hepatit B bilineli yeni 6 ay öncelikle beklenilmesi uygun olur spontan serokonversiyon döneminde olabilirsinizALT sürekli normal olan birinde tedaviye gerek yoksa tedavi verilsede virüs açısından cevap alınması beklenmezALT normalken büyük ihtimalle bu hastalar taşıyıcıdırlar taşıyıcılarda HBV DNA düzeyine göre karar alınmaz taşıyıcıda milyon kopya HBV de olsa sorun olmazaşılar için erken evlilik düşünülmüyorsa 0, 1, 6 aylar uygun erken evlilik düşünülüyorsa 0 1 2 ve 12 aylarda dozlar vurulabilirsağlıcakla

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com