08-18-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Yudum Biradan Çok Şey Çıkıyor
AMATEM'in araştırmasına göre, öğrenciler arasında başta esrar ve eroin olmak üzere ********** maddelerin kullanımı artıyor Doç Dr Nesrin Dilbaz , ***** kullanan öğrencilerin esrar ve hap gibi ********** maddelere daha rahat geçtiklerini söylerken polis de okullarda ********** tacirlerine karşı önlemler almaya başladı Ankara ***** ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitimi Merkezi (AMATEM), İstanbul, Adana, İzmir, Ankara, Diyarbakır ve Samsun'da 6 bin 149 lise öğrencisinin katılımıyla ********** ve ***** kullanımıyla ilgili araştırma yaptı Katılımcıların yüzde 55'inin erkek, yüzde 45'inin ise kız olduğu araştırmaya göre, öğrencilerin yüzde 5'i herhangi bir ********** madde kullanmış
Öğrenciler en çok sentetik hap ve uçucu maddeler kullanıyor Araştırmaya katılan erkeklerin yüzde 5'i, kız öğrencilerin ise yüzde 1 3'ü esrar kullanıyor Yine erkek öğrencilerin yüzde 0 9'u, kız öğrencilerin ise yüzde 0 7'si eroin kullanıyor AMATEM Klinik Şefi Doç Dr Nesrin Dilbaz, ***** kullanan öğrencilerin esrar ve hap gibi ********** maddelere daha rahat geçtiklerini vurgulayarak öğrencilerin ***** kullanım oranının son 1 yılda yüzde 35'e yükseldiğini belirtti Dilbaz, öğrencilerin yüzde 5'inden fazlasının doktor gözetiminde sakinleştirici hap kullandığını ifade etti
NARKOTİK'TEN ÖZEL EKİPLER
İstanbul Narkotik Şube ekipleri de ********** tacirlerine karşı harekete geçti Bu amaçla okulların önlerinde ve çevre kafelerde ********** çetelerine karşı mücadele edecek özel ekipler kuruldu Narkotik Şube Müdürlüğü ile ilçe milli eğitim müdürlükleri işbirliği yaparak okullarda **********ya yönelik paneller düzenleyecek Emniyet yetkilileri, ********** satıcılarının özellikle özel okullar ve lüks semtlerde bulunan devlet okullarında faaliyet gösterdiklerini belirtti Çetelerin, ********** madde satışında genellikle madde bağımlısı gençleri kullandıklarını anlatan emniyet yetkilileri, madde bağımlılığının ilköğretim seviyesine indiğini söylediler
Kaynak : Bayposta com
|
|
|