![]() |
Bakanlık Uyardı Sahura Mutlaka Kalkın Dedi!... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bakanlık Uyardı Sahura Mutlaka Kalkın Dedi!...Sağlık Bakanlığı, sahura kalkmadan tutulan orucun kişiyi depresyona soktuğunu açıkladı ![]() 21 ![]() ![]() ![]() Oruç tutan kişilerin Ramazan ayı süresince yeterli ve dengeli beslenme konusunda dikkatli olmaları gerektiğine işaret eden Bakanlık, aksi halde çeşitli sağlık sorunlarıyla karşılaşılabileceğini bildirdi ![]() Bakanlık, “Oruç tutan bazı vatandaşlarımızın, gün boyu aç kalacakları düşüncesiyle iftar veya sahurda gereğinden fazla ve hızlı yemek yemeleri, hazımsızlık, mide ağrısı, kabızlık, kan şekeri ve tansiyonda ani yükselmelere neden oluyor ![]() ![]() YEMEĞE ÇORBAYLA BAŞLAYIN İftar yemeğine çok sıcak veya çok soğuk olmayan hafif bir çorbayla başlanılmasını öneren Bakanlık, çorbanın ardından etli veya etsiz fazla yağlı olmayan bir sebze yemeği, yoğurt, meyve veya tatlının tüketilmesinin sağlıklı beslenme açısından doğru olacağına işaret etti ![]() “-Ramazan ayı süresince yeterli ve dengeli beslenin ![]() ![]() ![]() ![]() -Ramazan ayında 3 öğün beslenme düzeni 2 öğün olarak değişmekte, sabah kahvaltısının yerini sahur, akşam yemeğinin yerini iftar alıyor ![]() ![]() -Aşırı yağlı kızartma ve kavurmalar ile hamur tatlıları, şekerleme ve aşırı tatlı besinlerden uzak durum ![]() -Kolay hazmedilen, mide-bağırsak sisteminde uzun süre kalabilen sebze, meyve ve kepekli ekmek gibi posalı besinler ile besin değeri yüksek gıdaları tercih edin ![]() “SAHURA KALKIN” Sahura kalkmadan oruç tutulmasının aç kalma süresini artırdığı, halsizlik, baş ağrısı, yorgunluk, tansiyon ve kan şekerinin düşmesi, verimsizlik, depresyon, konsantrasyon güçlüğü ve dikkatte azalmaya neden olduğu vurgulayan Bakanlık, sahur yemeğinde midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktiren, yumurta, süt, yoğurt, peynir ve kuru fasulye, nohut, mercimek yemeklerinin tüketilmesini önerdi ![]() Sahurda aşırı yağlı, tuzlu ve ağır yemeklerle unlu gıdalardan uzak durulmasının önemine değinen Bakanlık, zeytin, meyve, çiğ sebze, reçel gibi gıdaların sahurda tüketiminin yararlarına dikkat çekti ![]() Bakanlık, Ramazan ayında sıvı alımına önem verilmesi ve iftar ile sahur arasında 10 su bardağı su içilmesini tavsiye ederken, aşırı çay, kahve ve asitli içeceklerin yerine taze sıkılmış meyve suyu ve komposto tüketilmesini istedi ![]() |
![]() |
![]() |
|