![]() |
Uykudan Feda Ettiren Yemek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uykudan Feda Ettiren YemekUykudan feda ettiren yemek Bitlis'in geleneksel yemeklerinden biri olan ve “uykusundan fedakarlık edenlerin yemeği” olarak bilinen avşoru tatmak için, sabahın çok erken saatlerinde uyanmak gerekiyor ![]() Büryan ve avşor yemeği ustası Vahit Ekin, avşorun, Bitlis'in geleneksel tatları arasında bulunduğunu ve büryan etinden yapıldığını söyledi ![]() Avşor yemeğinin yapımına gece saat 01 ![]() “Bu yemekte kemiksiz et, büryan yağı, domates, biber, taze fasulye, patlıcan, salça, tuz kullanılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Avşorun Bitlislilerin özellikle kahvaltıda tercih ettiği özgün bir sulu yemek çeşidi olduğunu anlatan Ekin, kentte büryan yapılan tüm lokantalarda, bu yemeğin de yapıldığını söyledi ![]() Yemeğin evde yapımının çok zor olduğunu ifade eden Ekin, etin haşlama süresinin bile 5-6 saati bulduğunu, bu nedenle avşorun büryan salonlarında yapılabildiğini ifade etti ![]() Ekin, “Bu yemeği yemek isteyenler sabah saat 05 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özellikli olan bu yemekleri pişirmenin ve kıvamını tutturmanın zor olduğunu anlatan Ekin, bazı Bitlislilerin batı illerinde büryan ve avşor üzerine iş yerleri açtığını, ancak bu iş yerlerinin yeterince tutulmadığını sözlerine ekledi ![]() |
![]() |
![]() |
|